Gimnasta Sandra Izbasa a declarat, duminica, dupa ce a castigat titlul olimpic la sarituri, ca este fericita pentru aceasta performanta, dar in acelasi timp este si concentrata pentru finala de la sol, pe care o mai are de disputat marti, la Londra. "Sunt fericita ca am reusit un rezultat destul de bun, dar in acelasi timp sunt concentrata pentru finala de la sol", a declarat Sandra Izbasa pentru TVR, potrivit Mediafax.

Sandra Izbasa, aur olimpic la sarituriFoto: Reuters

Sandra Izbasa a povestit ca nu a putut sa se uite la sariturile americancei Mc Kayla Maroney, sportiva care a incheiat concursul pe locul doi. "Imi dau seama dupa cum face sala, dar nu am vazut-o", a explicat ea. "Ma bucur din suflet, nu am cuvinte. Imi doresc din suflet sa fac exercitiile ca acasa", a mai spus Izbasa.

Gimnasta Sandra Izbasa a castigat, duminica, medalia de aur, in finala la sarituri, a opta pentru delegatia Romaniei, la Jocurile Olimpice de la Londra. Sandra Izbasa a intrat ultima in finala de la sarituri, avand a doua nota in calificari. Izbasa a fost notata in finala cu 15.383 la prima saritura si cu 15.000, la cea de-a doua, iar cu media de 15.191 a obtinut medalia de aur, care este a opta pentru Romania la actuala editie a JO.

Pe podium au mai urcat Mc Kayla Maroney (SUA, 15.083) si Maria Paseka (Rusia, 15.050).

Gimnasta romana a mai cucerit o medalie la JO de la Londra, bronz, in competitia pe echipe.

Sandra Izbasa, in varsta de 22 de ani, mai are in palmares inca un titlu olimpic, castigat in 2008, la Bejing, la sol.

Celelalte finale individuale cu romance la start sunt: sol (Catalina Ponor si Sandra Izbasa) si barna (Catalina Ponor, Diana Bulimar), ambele programate marti.