Prim-ministrul Victor Ponta a plecat, vineri dimineata, la Londra, unde va participa la deschiderea Jocurilor Olimpice 2012 si la receptia de la Palatul Buckingham oferita, cu acest prilej, de Regina Elisabeta a II-a.

Potrivit unui comunicat al Guvernului citat de Agerpres, Ponta participa la deschiderea Jocurilor Olimpice la invitatia Comitetului Olimpic si Sportiv Roman, fiind insotit la Londra de Anisoara Cusmir-Stanciu, fosta atleta multipla campioana olimpica, de Sorin Radu Macavei, unul dintre voleibalistii romani care au facut parte din lotul echipei nationale a Romaniei medaliate cu bronz la Moscova in anul 1980, dar si de Maria Udrea, vicecampioana europeana de juniori la spada si rezerva la echipa olimpica.

Vineri dupa-amiaza, in jurul orei 15.00 ora Londrei, Ponta si invitatii sai vor participa la receptia de inaugurare a Casei Olimpice a Romaniei, alaturi de presedintele Comitetului Olimpic si Sportiv Roman, Octavian Morariu, de conducerea Autoritatii Nationale pentru Sport si Tineret si de delegatia de sportivi si antrenori romani.

In jurul orei 16.45 (ora Londrei), premierul roman va sosi la Palatul Buckingham, unde va participa, alaturi de alti sefi de stat si de guvern, la receptia oferita de Regina Elisabeta a II-a.

Vineri seara, premierul Victor Ponta va asista, din tribuna oficiala a Parcului Olimpic, la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice 2012.

Romania va participa la Jocurile Olimpice de vara de la Londra in perioada 27 iulie - 12 august 2012, capitala Regatului Unit al Marii Britanii devenind gazda a pentru a treia oara a unei astfel de competitii, fapt ce reprezinta o premiera in istoria moderna a intrecerii.

La competitiile programate vor participa aproximativ 10.000 de sportivi, reprezentand peste 200 de tari.

Romania va fi reprezentata de 103 sportivi, care vor participa la 15 sporturi si discipline din cele inscrise in programul Olimpiadei (gimnastica, haltere, judo, tenis de masa, atletism, canotaj, kaiac-canoe, lupte, scrima, box, tenis, tir, polo, ciclism, natatie).