Sorana Cirstea si Adrian Ungur sunt primii jucatori romani de tenis ce vor debuta in turneele de simplu ale Jocurilor Olimpice, la Wimbledon, transmite Agerpres.

Astfel, meciul Sorana Cirstea - Flavia Panetta (Italia) va fi al doilea de pe terenul 11, primul fiind unul masculin, dintre slovacul Lukas Lacko si germanul Philipp Petzschner, in timp ce Adrian Ungur va incheia ziua pe terenul 16, a patra partida a reuniunii, cu Gilles Muller (Luxemburg).

Pe de alta parte, turneul de tenis din aceasta editia a JO se "mandreste" cu faptul ca inregistreaza cei mai multi reprezentanti din aceasta disciplina ca purtatori de drapel la Ceremonia de deschidere de vineri seara. Nu mai putin de 8 jucatori si jucatoare de tenis au primit aceasta onoranta sarcina. Intre ei se afla si romanul Horia Tecau, alaturi de Marcos Baghdatis (Cipru), Novak Djokovic (Serbia), Max Mirnii (Belarus), Agnieszka Radwanska (Polonia), Maria Sarapova (Rusia), Stephanie Vogt (Liechtenstein) si Stanislas Wawrinka (Elvetia).

O statistica afisata de Federatia internationala de tenis (ITF) releva ca este vorba de un record, dupa ce la Beijing, in 2008, au fost doar doi in aceasta postura, elvetianul Roger Federer si chilianul Fernando Gonzalez, iar la Atena 2004 au fost 4: Federer, Claudine Schaul (Luxemburg), Paradorn Srichaphan (Thailanda) si Abdo Abdallah (Djibuti). La Sydney 2000, au purtat drapelul Leander Paes (India) si Marcelo Rios (Chile), iar la Atlanta 1996 - Marcelo Filippini (Uruguay), Anne Kremer (Luxemburg) si Dally Randriantefy (Madagascar).