Olimpiada reuşeşte să schimbe tradiţiile. Datând din 1877, cel mai bătrân turneu de tenis din lume, Wimbledon, este şi cel mai riguros. Anul acesta însă, nici cei mai conservatori englezi nu au putut spune „nu” culorilor olimpice. Clasicul „verde” de Wimbledon a primit o pată de culoare, astfel că, pentru tenismeni, viaţa e „roz”, la Olimpiadă cel puţin. Sambata 28 iulie, TVR 2 începe transmisiunile de tenis în direct de la Olimpiadă.

„Este ciudat să vezi Wimbledon în roz, fără reclame. Ciudat, dar şi plăcut… să îl vezi altfel decât tot timpul în verdele vechi de 100 de ani”, a declarat piteşteanul Adrian Ungur pentru Televiziunea Română.

„Sincer, prefer Wimbledonul nostru, cu regulile noastre, cu verdele în spate, fără reclame, nu ştiu... probabil aşa m-am obişnuit”, a declarat Sorana Cârstea, altă jucătoare din echipa României de tenis prezentă la Olimpiadă.

„Este poate un turneu care se joacă la Wimbledon, dar nu este Wimbledon. Faţă de echipamentul în alb pe care trebuie să îl avem în permanenţă la Wimbledon, acum putem să jucăm şi în alte culori”, a dezvăluit Horia Tecău pentru TVR.

Evoluţiile celor cinci sportivi din echipa de tenis a României (din care fac parte Irina Camelia Begu, Sorana Cârstea, Horia Tecău, Simona Halep şi Adrian Ungur) vor putea fi urmărite în direct la TVR 2 pe 28, 29, 30, 31 iulie, 2 şi 5 august, iar la TVR 3 pe 1 şi 3 august. Comentariile pentru telespectatorii TVR vor de asigurate de Daniel Chican. De asemenea, TVR oferă posibilitatea şi celor care nu se află în faţa micilor ecrane să urmărească aceste probe, pe site-ul jo2012.tvr.ro.

Potrivit Televiziunii Romane, astăzi, incepand cu ora 23.00, ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Londra va fi transmisa în direct la TVR 1 şi TVR HD, dar şi pe jo2012.tvr.ro, site-ul românesc oficial al Jocurilor Olimpice de la Londra.