Antrenorul coordonator al lotului olimpic de gimnastica feminina, Octavian Bellu, a declarat, joi, pentru Mediafax, ca sansele ca gimnasta Larisa Iordache sa concureze la Jocurile Olimpice de la Londra sunt aproape nule, dupa ce sportiva acuza dureri la un calcai.

"Mai asteptam o comisie medicala, i-au facut nenumarate analize. Sansele ca sa concureze sunt aproape nule. Probabil, in cel mai fericit caz va concura la paralele. Nu se stie cu cine va fi inlocuita, dar sansele la medalie pe echipe au scazut. Sambata nu a facut niciun antrenament, nu s-a lovit, iar duminica a anuntat ca o doare calcaiul", a declarat Bellu.

Larisa Iordache este campioana europeana la sol in 2012 si este creditata cu sanse la medalie si la individual compus, chiar daca este mezina lotului antrenat de Octavian Bellu si Mariana Bitang. Ea a acuzat dureri la un calcai, fiind supusa si unui control ortopedic.

Din lotul Romaniei de gimnastica mai fac parte Catalina Ponor, Sandra Izbasa, Raluca Haidu si Diana Bulimar.

Echipa Romaniei va debuta la JO de la Londra, duminica, incepand cu ora 11.30, in calificari.

Larisa Iordache, singura gimnasta a Romaniei creditata cu mari sanse la individual compus, acuza de cateva zile dureri severe in zona unui calcai, anuntase Catalin Tolontan, in cursul diminetii, pe blogul lui.

Dupa ce i s-a facut o rezonanta magnetica, gimnasta a fost diagnosticata cu "fasciita", o afectiune a membranei care inveleste calcaiul, potrivit sursei citate.

Larisa Iordache s-a prezentat la o clinica din Londra unde lucreaza un ortoped german cu care antrenorii Belu si Bitang au mai lucrat la Jocurile Olimpice de la Atena.

"Puteti incerca sa lucreze daca rezista la durere, dar nu sintem siguri de acest lucru", a fost sfatul medicilor din Satul Olimpic, preciza Catalin Tolontan, din Londra.