​Cu doar cateva zile inainte de startul Jocurilor Olimpice de vara, Horia Tecau si-a dezvaluit planurile pentru competitia londoneza. "E mai usor de obtinut o medalie la dublu mixt, pentru ca dupa doua meciuri te bati deja pentru o medalie", a precizat Tecau. In proba de dublu de pe tabloul masculin, Horia va evolua alaturi de Adrian Ungur.

Horia Tecau Foto: AGERPRES

"Imi pare rau pentru Monica Niculescu deoarece s-a accidentat si rateaza Jocurile Olimpice. De la inceput am spus ca voi participa in proba de dublu mixt alaturi de cea mai buna jucatoare romana din clasamentul WTA, aceasta fiind Irina Begu. Sper sa ne calificam intre cele 16 echipe si sa avem cateva zile la dispozitie ca sa ne antrenam. E mai usor la mixt, pentru ca dupa doua meciuri te bati deja pentru o medalie", a declarat Horia Tecau, citat de Mediafax.

"Sunt entuziasmat ca plec la competitie, prima mea participare la Jocurile Olimpice. Sunt onorat ca am fost ales sa fiu portdrapel. Abia astept festivitatea, dar si competitia. E cea mai mare onoare pe care o poate avea un atlet. Sper ca prin evolutia mea sa inspir pe toata lumea si sa aduc o medalie", a adaugat Tecau.

"Nu m-am pregatit cu Adrian (n.r. Ungur), am avut programe separate, dar vom incepe sa o facem din aceasta dupa amiaza (n.r. luni), de cand ajungem la Londra. Noi nu suntem una dintre echipele care are ca obiectiv o medalie. La dublu este mai greu decat la mixt, pentru ca pe langa cuplurile consacrate, mai sunt si jucatorii de simplu care vor evolua la dublu", a conchis Horia Tecau.

Jocurile Olimpice de la Londra se vor desfasura in perioada 27 iulie - 12 august 2012.