Marea Britanie a cucerit titlul olimpic in proba masculina de viteza pe echipe din cadrul concursului de ciclism pe pista al JO de la Londra, desfasurata joi, informeaza Agerpres.

Philip Hindes, Jason Kenny si Chris Hoy au devansat cu 41 de sutimi de secunda trio-ul francez compus din Gregory Bauge, Kevin Sireau si Michael d'Almeida, intr-o reeditare a finalei de la Beijing, de acum patru ani, castigata tot de britanici. Pe langa medaliile de aur, rutierii tarii-gazda au reusit sa stabileasca si un nou recordul mondial, cu timpul de 42sec.600/1000.

La 36 de ani, Chris Hoy si-a trecut in palmares al cincilea titlu olimpic, britanicul egaland recordul compatriotului sau Steve Redgrave, legenda canotajului, care a cuceri tot de cinci ori aurul olimpic.

Pe treapta a treia a podiumului au urcat germanii Rene Enders, Robert Forstemann si Maximilian Levy, invingatori in finala mica in fata reprezentantilor Australiei.

In proba similara feminina, titlu olimpic a revenit reprezentantelor Germaniei, Kristina Vogel si Miriam Welte, care s-au impus in finala, cu un avans de 17 sutimi de secunda, in fata chinezoaicelor Jinjie Gong si Shuang Guo, in timp ce medaliile de bronz au intrat in posesia australiencelor Kaarle Mcculloch si Anna Meares, invingatoare in confruntarea pentru locul 3 cu rutierele din Ucraina.