Atletul jamaican Usain Bolt, castigatorul probei-vedeta a concursului de atletism de la Jocurile Olimpice, cea de 100 de metri, s-a aratat frustrat de unele reguli considerate de el "ciudate si prostesti" de la Londra, informeaza The Telegraph, citat de Mediafax.

Usain BoltFoto: Reuters

"Este diferit fata de Beijing. Sunt multe reguli, Dumnezeule. Nu poti sa faci nimic. Unele reguli ciudate, prostesti, care nu au niciun sens din punctul meu de vedere. Am vrut sa imi aduc aici (in parcul olimpic) tabletele si mi-au spus ca nu pot. Am intrebat de ce. Este o regula. Aveam coarda de sarit in geanta si mi-au spus ca nu pot sa intru cu ea. De ce? Este o regula. Astfel de reguli nu au niciun sens pentru mine. Daca am nevoie sa aduc o banda de cauciuc inauntru pentru stretching? Nu o pot aduce pentru ca asa sunt regulile. Eram pe punctul sa alerg in finala la 100 de metri si un tip mi-a spus: 'aliniaza-te', sa ma pun intr-o linie dreapta. M-am gandit: 'Pe bune?'. Ma pui sa stau intr-o linie dreapta? Reguli prostesti...", a spus Bolt.

Potrivit The Independent, presedintele Comitetului de Organizare a JO (Locog), Sebastian Coe, a declarat ca se va interesa de ce lui Bolt nu i s-a permis sa treaca de paza cu coarda. "Ma voi interesa. Presupun ca acea coarda era un obiect ce ajuta la incalzire, astfel ca voi vedea ce s-a intamplat. Cred ca au fost si probleme de traducere, iar fiecare loc de competitie este diferit, sunt protocoale diferite", a afirmat Coe.

Sportivul jamaican Usain Bolt a castigat, duminica, medalia de aur in proba de 100 metri din cadrul concursului de atletism de la Jocurile Olimpice de la Londra. Bolt si-a pastrat titlul olimpic cucerit la Beijing in 2008. El a fost inregistrat cu timpul de noua secunde si 63 de sutimi, ceea ce reprezinta un record olimpic.

Bolt va mai concura, marti, in proba de 200 de metri la Londra, iar vineri va lua startul la stafeta 4x100 m.