Peste 5 milioane de spectatori au asistat la competitiile din prima saptamana a Jocurilor Olimpice de la Londra, a anuntat, duminica, comitetul local de organizare (Locog), potrivit Mediafax. Peste un milion de persoane s-au aflat in tribune in Parcul olimpic, unde se afla bazinul, stadionul de atletism, velodromul, dar si stadionul de hochei pe iarba.

"Latura cea mai satisfacatoare a acestei prime saptamani pentru noi este perceptia pe care au avut-o sportivii si antrenorii, care ne-au spus ca au vazut rar sau chiar nu au mai vazut probe atat de bine organizate, frecventate si de interesante. Ambitia noastra a fost mereu sa organizam Olimpiada pentru sportivi si suntem mandri ca le-am oferit celor mai buni sportivi din lume un cadru atat de entuziasmant", a declarat presedintele comitetului, Sebastian Coe.

Coe a precizat ca ziua de sambata, cand Marea Britanie a obtinut sase titluri olimpice, a fost cea mai frumoasa zi de sport la care a asistat vreodata.

Locog a mai precizat ca site-ul oficial al JO de la Londra a devenit cel mai popular din lume, cu 25 de milioane de accesari inregistrate sambata.