Larisa Iordache va concura duminica in concursul de gimnastica de la Jocurile Olimpice, ea anuntand ca se simte "foarte bine", transmite TVR Info.

Larisa Iordache la antrenamentul de la LondraFoto: Agerpres

Potrivit TVR, gimnasta in varsta de 16 ani a declarat ca se simte bine dupa antrenament.

Informatia vine dupa ce Mariana Bitang, antrenorul secund al lotului, a declarat ca "este posibil ca Larisa sa poata face tot concursul, la toate aparatele. Depinde starea ei: daca va fi bine, va intra in competitie. Daca nu se va simti bine, va trebui sa renunte", existand 50% sanse sa concureze.

Joi dimineata, Larisa Iordache a fost supusa unor investigatii medicale, intr-o clinica din Londra, dupa ce a dezvaluit ca are dureri insuportabile la calcai.

In prima declaratie dupa revenirea Larisei in Satul sportivilor, Bitang a spus ca gimnasta are aceasta afectiune de un an, dar nu a spus antrenorilor nimic: "Este o problema de incredere in relatia antrenor - sportiv. Sansele noastre de a mai castiga vreo medalie pe echipe s-au diminuat drastic".

Si Octavian Bellu, coordonatorul lotului, era extrem de pesimist inaintea antrenamentului pe podium: "Sansele ca Larisa sa concureze sunt aproape nule".

Concursurile de gimnastica de la Londra incep sambata, cu calificarile baietilor. Duminica, vor concura fetele, in seriile preliminare.

Larisa Iordache este una dintre marile promisiuni ale gimnasticii romanesti, impresionand la Europenele din aceasta primavara, de unde Romania s-a intors cu patru titluri.