Organizatorii Jocurilor Olimpice de la Londra au refuzat sa-l acrediteze pe Aleksandr Lukasenko, presedintele Belarusului, informeaza Agerpres. Decizia britanicilor vine dupa ce Lukasenko a criticat in mai multe randuri competitia gazduita de Londra, despre care a spus ca este "politizata si are multe probleme".

Aleksandr Lukasenko nu a fost acreditat la JOFoto: Rompres

Informatia conform careia Lukasenko nu a fost acreditat a fost facuta publica de Alexandr Jukov, seful Comitetului Olimpic din Rusia". Jukov ii critica pe organizatori, despre care spune ca ar fi putut fi mai ingaduitori. "Pana si cei mici stiu ca in Grecia antica exista un armistitiu intre sport si politica pe durata Jocurilor Olimpice", a declarat Jukov.

Alexandr Lukasenko a criticat Olimpiada de la Londra in mai multe randuri, presedintele Belarusului fiind de parere ca intrecerea gazduita de britanici este "politizata". "Jocurile Olimpice nu sunt sport ci politica, politica murdara", a conchis Lukasenko.

Aleksandr Lukasenko ar fi dorit sa asiste la Jocurile Olimpice in calitate de conducator al Comitetului Olimpic din Belarus.