Jocurile Olimpice de Vara, evenimentul sportiv care va uni aproximativ 205 natiuni, vor incepe oficial pe 27 iulie. Daca mergeti la Londra in perioada Jocurilor Olimpice, HotNews.ro va pune la dispozitie cateva sfaturi de calatorie pentru a evita surprizele neplacute ce pot interveni inainte sau in timpul sejurului in Marea Britanie.

Jocurile Olimpice de la Londra (2012)Foto: Captura YouTube

Inainte de calatorie:

- Asigurati-va ca pentru a ajunge in Marea Britanie stiti exact ce tip de document de calatorie este necesar, valabilitatea minima necesara a acestuia si daca este nevoie de viza. Pentru a calatori in Mare Britanie cetatenii romani au nevoie doar de Cartea de Identitate sau pasaport valabil.

- Completati ultima fila a pasaportului cu detaliile persoanei ce poate fi contactata in caz de urgenta.

- Este recomandat ca inainte de plecare sa anuntati familia si prietenii despre calatorie, care sunt detaliile biletelor catre destinatie si inmanati-le acestora copii dupa pasaport/buletin.

- Pentru a va descurca cu usurinta in Londra, va puteti achizitiona inca inainte de plecarea din tara un ghid despre Marea Britanie.

- Alegeti o asigurare de calatorie cu servicii medicale cat mai cuprinzatoare.

- Aplicati pentru Cardul European de Asigurari Sanatate (daca sunteti cetatean al UE) dar nu uitati ca acesta nu acopera intreaga gama de servicii oferite prin asigurarea medicala.

Pe teritoriul Marii Britaniii:

- Este recomandat ca pasaportul, alte documente originale si macar una din cartile de credit sa fie depozitate in seiful hotelului. Pastrati cu dumneavoastra copii ale documentelor.

- Asigurati-va ca stiti numerele de telefon si adresa Ambasadei sau Consulatului care va reprezinta in Marea Britanie.

- In caz ca pasaportul sau alte bunuri sunt furate, raportati acest lucru politiei care va va emite un document, util pentru revendicarea banilor daca asigurarea de calatorie presupune acest lucru.

- Adaugati in telefon numerele de telefon necesare anularii cardurilor, in caz de pierdere sau furt.

- Este foarte util sa creati in telefon un contact pe nume ”ICE” (In Case of Emergency”) in care sa adaugati telefonul si adresa persoanei care poate fi anuntata in caz de urgenta.

Pentru mai multe detalii, accesati site-ul http://www.ukba.homeoffice.gov.uk/aboutus/our-work/olympic-paralympic/.