In perioada 27 iulie - 12 august, Londra va gazdui Jocurile Olimpice de Vara. Competitia reuneste cei mai buni sportivi ai planetei.

Londra, gazda Jocurilor Olimpice Foto: Reuters

Jocuri ecologice

Organizatorii londonezi au facut tot posibilul pentru ca Jocurile Olimpice sa fie unele ecologice. In acest sens, au fost plantati o jumatate de milion de puieti. De asemenea, sportivii vor ajunge la locul intrecerilor cu metroul si nu cu masinile personale. In plus, toate deseurile vor fi refolosite.

Londra va avea cel mai mare McDonald's

Pe perioada Jocurilor Olimpice se va inaugura la Londra cel mai mare local McDonald's din lume. Va avea doua etaje, o capacitate de 1500 de locuri si 500 de angajati. Constructia va fi demontata dupa incheierea competitiei. Veniturile ar urma sa ajunga la aproximativ 3.7 milioane de euro.

JO 2012 - Logo cu probleme

Proiectat de Wolffs Olins, logo-ul Jocurilor Olimpice a costat 400.000 de lire sterline si a fost criticat de mai multa lume. In primul rand, mai multi activisti sociali au precizat ca seamana cu o svastica. In al doilea rand, Iranul a anuntat ca boicoteaza intrecerile pentru ca acest logo aminteste de cuvantul "Zion", un sinonim cu cuvantul Ierusalim.

Cel mai usor stadion de la JO

Stadionul Olimpic din Londra (80.000 de locuri) este cel mai usor stadion proiectat vreodata, cu 75% mai usor decat arena "Cuib de Pasare" de la Beijing. S-au folosit 10.000 de tone de otel.

Probleme cu mascotele

Nici la nivel de mascote organizatorii nu au scapat de critici. Astfel, cele doua figurine alese au cate un singur ochi, iar acest lucru ar speria copiii, conform unor organizatii nonguvernamentale.

JO pe Facebook si Twitter

La Beijing (in 2008), Jocurile Olimpice au beneficiat de 6 milioane de utilizatori pe Twitter si de 100 de milioane de utilizatori pe Facebook. La Londra, vor fi aproximativ 140 de milioane pe Twitter si 900 de milioane pe Facebook.

Fara nudisti

Cei care vor incerca sa alerge goi vor primi o amenda de 20.000 de lire sterline. Masura nu este una directa impotriva nuditatii, ci mai ales impotriva reclamelor afisate pe corpul alegatorilor goi.

Medaliile, cele mai grele din istoria JO

Pentru Jocurile Olimpice de la Londra au fost pregatite 4700 de medalii. Ele vor fi cele mai grele din istoria intrecerilor, greutatea lor ajungand pana la 400 de grame.