Cinci romani vor parcurge joi un segment de un kilometru si jumatate din drumul Flacarii Olimpice, intre Dover si Canterbury, in sud-estul Marii Britanii. Cei cinci au fost selectati in cadrul campaniei Samsung "Pasiuni care schimba vieti", ca o recunoastere a implicarii lor in comunitatile din care provin.

Foto:
  • Vezi aici LIVE VIDEO parcursul flacarii olimpice pe site-ul oficial london2012.com

Marius Radu lucreaza in industria jocurilor pe calculator, in dezvoltarea si implementarea in Europa a celui mai mare portal care organizeaza competitii de gaming si isi imparte timpul intre Bucuresti si Koln. A fost ales prin votul publicului ca unul dintre purtatorii Flacarii Olimpice pentru eforturile sale de a promova partile bune ale jocurilor video:

"Le aratam elevilor cat timp e bine sa se joace zilnic, ce ar trebui sa manance, ce fel de sporturi ar trebui sa practice si cat de importanta este scoala. Parintilor le aratam care sunt beneficiile jocurilor si de ce nu ar trebui sa le interzica total, ce jocuri sunt benefice pentru copiii lor si care ar trebui sa fie relatia cu copiii lor in ceea ce privesc jocurile video. Autoritatilor locale incercam sa le implementam ideea ca jocurile pe calculator sunt parte din noua cultura a tinerilor si de ce sunt ele benefice, dar in acelasi timp le aratam importanta acestei industrii pentru economica locala", a declarat Marius pentru HotNews.ro.

Marius va purta Flacara pe o distanta de aproximativ 300 de metri, in localitatea britanica Ramsgate: "Este cu siguranta o experienta unica, o ipostaza onoranta in care probabil nu o sa ma mai aflu vreodata."

Bogdan Cismariu are 27 de ani, este din Targoviste si lucreaza in telecomunicatii. Pentru el, Jocurile Olimpice inseamna evolutie, incercarea omenirii de a se auto-depasi: "Eu vad in Jocurile Olimpice un motiv pentru a impinge omenirea catre evolutie, dupa cum ni se indica chiar din motto-ul evenimentului "Citius, Altius, Fortius". Este o ocazie prin care cei mai buni atleti ai lumii vin sa concureze nu pentru gloria lor personala, ci pentru depasirea limitelor intregii omeniri. Jocurile Olimpice descriu Omul in aspiratia sa catre Zei. Recordurile doborate vin sa confirme faptul ca ne aflam intr-o continua perfectionare si ca luptam permanent pentru a ne inalta", a declarat Bogdan Cismariu pentru HotNews.ro.

Cristina Bogdan este din Bucuresti, are 35 de ani si preda cursuri de Istoria Culturii si a Mentalitatilor, Antropologie Culturala si Studii de Gen la Facultatea de Litere din cadrul Universitatii din Bucuresti. A fost aleasa ca unul dintre purtatorii Flacarii Olimpice pentru modul sau diferit de a-si face meseria, pentru eforturile pe care le-a depus pentru a le arata studentilor o alta fata a disciplinelor pe care le preda.

"Am aflat ca a existat un juriu care a selectat cele 20 de povesti care ulterior au fost afisate pe site-ul Samsung si votate, in asa fel incat in 3 zile consecutive povestile cu cel mai mare numar de voturi sa-i desemneze pe cei 5 castigatori.

Povestea mea s-a clasat pe locul al patrulea, fiind singura femeie castigatoare (pentru spatiul romanesc). Imi amintesc ca m- am amuzat gandindu-ma ca daca am fi trait in Grecia antica (acolo unde a inceput istoria acestui fenomen extraordinar), nici nu s-ar fi pus problema sa pot participa, intrucat femeile erau excluse de la Jocurile Olimpice.

Vor fi cei mai frumosi 300 de metri parcursi in viata, pentru ca ii voi strabate in numele unei idei, care uneste la nivel spiritual, sub zodia pacii si a performantei, oameni altfel despartiti de optiunile lor religioase, politice, sociale sau culturale."

Adrian Hadean este din Baia Mare, dar locuieste in Cluj Napoca, unde lucreaza ca bucatar profesionist si consultant pentru mai multe restaurante. "Motivul pentru care am fost nominalizat in campania care ma trimite la Jocurile Olimpice in calitate de purtator al tortei e programul Farfurii curate, un program care a transformat felul in care sunt hraniti copiii din cinci gradinite de stat din Cluj Napoca", a declarat Adrian Hadean pentru HotNews.ro.

Pentru Adrian, cei 300 de metri pe care ii va parcurge cu Flacara Olimpica sunt un moment pe care nu il va uita niciodata: "E o ocazie unica in viata pentru care sunt recunoscator. Mai pun o poveste in tolba cu istorii pentru nepoti. De data asta, o poveste cu adevarat grozava."

Catalin Stelian depune eforturi pentru a convinge oamenii sa investeasca in teatrul din Romania. Joaca deseori pro bono si este unul dintre putinii oameni care incearca sa ofere teatrului o sansa si sa ajute aceasta arta sa nu se piarda.

"Sunt foarte fericit sa fiu unul dintre Purtatorii Tortei Olimpice in cadrul Jocurilor Olimpice din Londra 2012. Sunt emotionat pentru ca e prima oara cand particip la o astfel de manifestare. Nu m-am asteptat vreodata sa vad Flacara Olimpica in realitate, cu atat mai putin sa am onoarea sa o si port. Urmaresc Jocurile Olimpice din copilarie si mereu mi-am imaginat cum ar fi sa tin in mana simbolul unui fenomen mondial, pe care toata planeta il priveste".

In afara de cei cinci romani care poarta joi, 19 iulie, flacara Olimpica, Dan Dumitru a alergat deja un segment de 300 de metri la Leeds pe data de 25 iunie.

"Sunt din Tecuci ,am 34 de ani si am venit in Marea Britanie in 2004 impreuna cu Alina (sotia)cu gandul ca vom sta 5 ani,dupa care ne vom intoarce in Romania.

Au trecut pana cum 8 ani, avem 2 baieti, un credit ipotecar si multe sperante. Sperante ca ne vom intoarce in Romania dar cand ne-am dat seama ca nu se poate lucru asta cat de curand am zis sa incercam sa vedem daca putem fi romani trup si suflet pe aceste meleaguri", a declarat Dan Dumitru pentru HotNews.ro.

Timp de 5 ani, Dan a fost cosnilier administrativ al bisericii Sfantul Macarie cel Mare din Leeds si unul dintre cei mai proeminenti membri ai comunitatii romanesti din oras.

"Miscarea a fost un element definitoriu in educatia si dezvoltarea mea ca om. Insa de cand am ajuns aici, mi-am dat seama ca nu doar mie imi fac bine ,ci pot face si la altii prin campanii de caritate prin alergat si in acelasi timp sa continui bucuria de a darui dezvoltata inca din studentie."

Poate cuvintele nu sunt de ajuns sa va explic ce inseamna pentru mine purtatea Flacarii Olimpice pentru toti romani din Marea Britanie dar a fost o sansa unica. E prea putin spus o data in viata. Chiar daca as avea 7 vieti poate nu as mai avea aceasi ocazie. Ma bucur ca am vazut steagul Romaniei si multi romani in centrul orasului Leeds", a mai spus Dan.

Peste 8000 de persoane vor purta Flacara Olimpica in Marea Britanie. Propusi de prieteni si cunoscuti pentru eforturile lor in comunitate, va fi momentul lor pentru a straluci si pentru a inspira alti oameni din Marea Britanie si din intreaga lume. Puteti urmari live parcursul flacarii olimpice pe site-ul oficial london2012.com.