Novak Djokovic cere ajutoare dupa inundatiile devastatoare din Serbia si Bosnia
"Avem nevoie de ajutor, sub orice forma ar veni si indiferent din partea carei tari", a declarat Novak Djokovic in conferinta de presa sustinuta imediat dupa calificarea sa in finala turneului ATP Masters 1000 de la Roma.
"Este o catastrofa totala, care a atins proportii biblice, probabil cele mai grave inundatii produse vreodata in Europa", a comentat numarul 2 mondial. "Jumatate din tara risca sa ramana fara electricitate", a adaugat el.
"Oamenii nu sunt suficient de constienti de ce se intampla in Serbia", a continuat Djokovic.
Cel putin 16 persoane si-au pierdut viata in inundatiile produse in ultimele trei zile in Bosnia si in tara vecina Serbia. Bilantul acestor intemperii, cele mai grave din ultimii 120 de ani in aceste tari balcanice, este in realitate mult mai ridicat, autoritatile de la Belgrad refuzand sa dezvaluie numarul mortilor inainte de incheierea operatiunilor de salvare.

Paradoxul pandemiei: internările s-au prăbușit în 2020, dar numărul infecțiilor nosocomiale a crescut față de 2019 - date oficiale la nouă luni
De ce căutăm urme de viață pe Marte și ce ar însemna pentru omenire dacă le-am găsi
Găurile negre supermasive, formate din materie întunecată? / Internauții au decodat mesajul secret al roverului Perseverance / GTA ar putea fi interzis în SUA /
S-au apucat mai mulți români de yoga în pandemie? „De acasă se muncește mai mult decât de la birou. Faptul că urmează ora de yoga, mă forțează să-mi închid laptopul”
INTERVIU Un an de la primul caz de COVID-19 în România / De ce a scăzut drastic numărul îmbolnăvirilor în ultimele 2-3 luni și ce ne așteaptă: Al treilea val nu va fi de intensitatea celui de-al doilea / Testele rapide ar trebui distribuite gratuit medicilor de familie, am ști clar numărul real de cazuri
Daca nu nu le pasa
Si sa revenim la oile noastre sarbe, avem asa:
"Serbia is ranked the best, in 29th place with 90 multi-millionaires"
Si avem si 2 miliardari: Miroslav Mišković, cu 2 miliarde de dolari si nenea Philip Zepter (cel cu firma de renume), cu 5 miliarde de dolari.
Poate gresesc, dar cred ca daca cei amintiti mai sus ar face niste eforturi (nu prea mari) finaciare, s-ar rezolva toate problemele sarbilor de la inundatii.
Deocamdată pe site-ul lor nu e menţionată nici o iniţiativă. Mi-aş dori să se întâmple repede, când oamenii ăia chiar au nevoie.
Ar fi putut sa trimita ajutor oameni priceputi la asemenea situatii,dar se pare ca si guvernu Ponta,dealtfel si guvernu Ungureanu,sau Boc,nu se ocupa cu ajutorarea celor afectati de inundatii din Romania.
Ce sa le mai ceri sa ajute pe vecinii nostri din Serbia?
http://inserbia.info/today/2014/05/floods-in-serbia-more-countries-send-assistance/
"France, Bulgaria, Germany, Hungary, Austria, the Czech Republic and Croatia were among the first to send assistance."
”Rusia va trimite echipe de salvatori în Serbia în urma inundaţiilor”
http://romanian.ruvr.ru/news/2014_05_16/Rusia-va-trimite-echipe-de-salvatori-in-Serbia-in-legatura-cu-inundatiile-2790/
Interfax 18-May-2014, 12:24: ”Two Russian aircraft with humanitarian relief aid arrive in Serbia”
România? România?!? Nimic! nada! zero! nothing! nichts! semi! nishto! nicego! niente!
RUȘINE !!
Totusi, unii cercetatari au ajuns la concluzia corecta - schimbarile climatice sunt foarte importante pe fondul unei incalziri globale nesemnificative.
Aceasta concluzie este evidenta, daca ne gandim la energia enorma necesara incalzirii planetei cu cateva zecimi de grad.
Cercetatorii au aratat si procentul contributiei, pentru cateva activitati legate de civilizatia actuala :
--cresterea consumului energetic pentru extragerea resurselor (fiind la adancimi mai mari, zone izolate cu acces dificil) --30% contributie
--zborul avioanelor de pasageri, de marfa, militare, de 500 de ori mai multe gaze de sera decat toate masinile din lume,(peste 100000 de zboruri zilnic) cu efect catastrofal asupra stratului de ozon, poluand la "inaltimea" asteptarilor, gaze ce vor interactiona dupa foarte mult timp cu vegetatia, oceanul!
--gaze cu efect de sera eliminate in atmosfera datorita diverselor procese de fabricatie din industrie.
--producerea curentului electric din combustibili fosili.
....
Din fericire, toata istoria omenirii va fi doar o clipa fata de istoria planetei.