Alergatorii care au participat, duminica, la Maratonul de la Londra au tinut 30 de secunde de reculegere in memoria victimelor Maratonului de la Boston, de luni, inainte de a incepe cursa care s-a desfasurat sub protectia unui numar marit de echipaje de politie, informeaza AFP. Sportivii au purtat banderole negre.

Maratonul din LondraFoto: Agerpres/AP

"In aceasta saptamana, familia mondiala a maratonistilor a fost socata si intristata de evenimentele de la Maratonul din Boston", a declarat Geoff Wightman, unul dintre organizatorii evenimentul din Londra, in fata a mii de sportivi s-au adunat in parcul Greenwich din estul Londrei.

Momentul de tacere a fost "in memoria prietenilor si colegilor nostri pentru care o zi de bucurie s-a transformat intr-o zi trista", a afirmat Geoff Wightman "Sa aratam astfel respectul si sprijinul nostru pentru victimele tragediei din Boston" a adaugat el.

Unul dintre alergatori a purtat o banderola cu mesajul "Pentru Boston."

Aproximativ 35.000 de alergatori, atleti olimpici si amatori, au participat duminica la Maratonul din Londra, unul dintre cele mai cunoscute din lume, fiind urmariti de mii de spectatori adunati pe strazile capitalei britanice.

Masurile de securitate au fost insparite pentru Maratonul din Londra, desfasurat la sase zile de la exploziile din apropierea liniei de sosire a Maratonului din Boston, care au ucis trei persoane si au ranit aproape 180.

Numarul politistilor care au asigurat securitatea evenimentului a fost cu aproximativ 40% mai mare fata de cel din 2012, ceea ce a reprezentat cateva sute de oameni in plus, a informat Scotland Yard refuzand insa sa dezvaluie cifre exacte.

Politia britanica a lucrat in stransa colaborare cu FBI si cu Politia din Boston insa a subliniat ca nu exista "nicio legatura cunoscuta intre atrocitatile comise la Maratonul Boston si Maratonul din Londra" si ca nivelul de amenintare nu s-au schimbat..

Spectatorii s-au aliniat duminica de-a lungul traseului de 42,2 km, care incepe in Greenwich (estul Londrei) serpuieste de-a lungul Tamisei trecand pe langa Palatul Buckingham, trece pe langa mai multe simboluri ale capitalei britanice, precum zgarie-norii din Canary Wharf, Tower Bridge, Big Ben si cladirea Parlamentului, linia de sosire fiind pe Mall.

Sportivul etiopian Tsegaye Kebede a castigat Maratonul de la Londra, cu doua ore, sase minute si trei secunde, informeaza Mediafax.

Tsegaye Kebede a fost urmat de kenyanul Emmanuel Mutai (2:06.33) si de compatriotul sau Ayele Abshero (2:06.56).

La feminin, kenyanca Priscah Jeptoo s-a impus in doua ore, 20 de minute si 23 de secunde, fiind urmata de compatrioata sa Edna Kiplagat (2:21.30) si de japoneza Yukiko Akaba (2:24.41).