Antrenorul echipei AS Roma, Luciano Spalletti, care a pregatit echipa din capitala Italiei si in perioada in care Cristian Chivu juca acolo, a povestit un episod care l-a avut in prim-plan pe fostul jucator al Universitatii Craiova, pentru Roma TV, citeaza Mediafax.

Cristian Chivu Foto: Hotnews

Chivu a fost fotbalistul Romei in perioada 2003-2007 si a disputat 123 de meciuri in toate competitiile, pentru care a marcat 6 goluri. Singurul trofeu castigat cu romanii a fost Cupa Italiei (2006-2007).

"Am amintiri placute legate de Chivu, in perioada petrecuta de el la Roma. Va pot spune o poveste frumoasa, care ne face sa intelegem ce fel de persoana este. Inaintea unui joc, avea probleme si am decis sa nu riscam. L-am trimis acasa si nu a luat parte la antrenamente. In acea seara, am intampinat probleme si am ramas fara jucatori pe postul lui. L-am sunat in urmatoarea dimineata si i-am explicat ce s-a intamplat. Dupa 10 minute, era deja la Trigoria (n.r. - baza de antrenamente a Romei), fara sa comenteze absolut nimic. A facut un meci excelent, chiar daca nu se afla la capacitate maxima", a povestit Spalletti, pentru sursa citata.

In varsta de 57 de ani, Spalletti a revenit pe banca Romei la inceputul acestui an, pe 14 ianuarie, dupa patru ani de antrenorat in Rusia, la Zenit Sankt-Petersburg. Italianul le-a mai antrenat pe Empoli, Sampdoria, AC Venezia, Udinese si Ancona.