"La 6 septembrie 1982 Hagi a fost supus unui control medical complex la Centrul de medicina sportiva in urma caruia s-au tras o serie de concluzii:1. economie respiratorie in efort, relativ buna2. economie cardiovasculara in efort, slaba3. putere maxima aeroba, slaba4. se remarca o adapatare defectuoasa la efort intre frecventele cardiace de 132 si 156 de batai pe minut, reprezentand un gol de adapatare.Fata de aceste constatari se recomanda:
1. angrenarea treptata in efort cu incalzire prelungita
2. in procesul de antrenament sa se insiste pe exercitiile la care frecventa cardiaca sa se situeze intre 132 si 156 de batai pe minut3. antrenament individualizat. Pana la frecventa de 132 si peste cea de 156 reactia organismului este foarte bunaIn ceea ce priveste capacitatea anaeroba, acesta se incadra la calificativul "excelent", reprezentand un caz de exceptie. Aceasta calitate avea sa se vada cel mai bine in anii ce aveau sa vina in driblingurile sale pline de explozie si executate in mare viteza (vezi clipul Hagi vs. Roberto Carlos )Ii dam cuvantul pentru concluzii cronicarului Mihai Ionescu: "Hagi era, atunci, la data examenului medical, apt pentru un anumit gen de joc. Nefiind un jucator de travaliu, dar actionand, in schimb, cu o mare eficacitate pe zone mici si cu o putere de explozie rar intalnita, Hagi intrunea conditiile unui caz oarecum particular, in care tulburaraile de varsta specifice adolescentei jucau un rol important... Hagi a ramas, in ciuda indoielilor unora, si la Luceafarul si la echipa nationala de juniori. El a infirmat, mai ales prin ceea ce i-a daruit cu generozitate natura si printr-un regim de antrenament bine dirijat, concluziile pripite ale celor care faceau din el un <<caz>>."Luceafarul Bucuresti a fost infiintat in 1978 avand ca obiectiv selectionarea permanenta a celor mai talentati copii si juniori din intreaga tara si pregatirea lor in vederea obtinerii unor rezultate valoroase la nivel de juniori in competitii internationale.
Cele mai frumoase goluri
Hagi, cele mai frumoase goluri pentru Galatasaray. Executii incredibile
Hagi si Roberto Carlos
Primul regulament de fotbal din Romania: "Practica foot-ball-ului, decembrie 1907"
"Precum se stie, jocul consta in lupte ce se angajeaza intre doua partide. Fiecare partida are cate 11 luptatori. Arena este un camp uneori cu o forma dreptunghiulara, lunga de 100 de metri. La ambele extremitati se fixeaza doi stalpi inalti de 2 metri si 40, la distanta unul de altul de 6 metri 30, uniti printr-o bara transversala, astfel incat sa se dea aparenta unor porti asezate fata in fata si care se numeste goal. In joc se intrebuinteaza o minge mare de piele ovala si obiectul ambelor partide este de a face ca printr-o lovitura de picior, sa se azvarle mingea de mai multe ori prin goalul partidei adverse, iar partida care reuseste sa scoata mingea de mai multe ori prin goalul partidei adverse, in intervalul de o ora si jumatate, este proclamata invingatoare de catre arbitrul jocului, in aclamatiile partidei invinse". Virgil Economu - "Fotbalul in 400 de intrebari si raspunsuri"