Conform unei analize publicate j​oi de Deloitte, cluburile din Premier League au stabilit un nou record privind sumele globale investite in transferuri: 710 milioane de lire sterline in 2011, suma care depaseste recordul anterior, 675 de milioane de lire sterline, care fusese stabilit in 2008, anul in care clubul Manchester City a fost cumparat de seicul Mansour.

In perioada transferurilor de vara, cluburile englezesti au cheltuit 485 de milioane de lire sterline, o suma cu 30 la suta mai mare decat in 2010. Ca tendinta, analistii au oservat ca 34 la suta din suma a fost orientata spre jucatori britanici, ceea ce reprezinta o crestere notabila a interesului pentru fotbalisti locali.

Tot joi, Manchester United a anuntat profit si venituri record, pentru anul fiscal 2010-2011: veniturile au crescut pana la 331 de milioane de lire sterline, iar profitul - 110 milioane de lire sterline. Acest raport mareste miza ofertei publice pe care Manchester United o pregateste pe o bursa din Asia, operatiune din care spera sa obtina un miliard de lire sterline (doua treimi dintre suporterii declarati ai lui Manchester United sunt din Asia).