Dupa ce Steaua si Rapid au parasit arenele Ghencea si Giulesti din cauza problemelor legate de chirie (ambele s-au plans ca plateau prea mult), Dinamo va fi nevoita sa inchirieze stadionul din Stefan cel Mare cu o suma "conforma cu pretul zonei", dupa cum a precizat Elisabeta Lipa, presedintele CS Dinamo, conform Mediafax.

Chirie mai mare pe "Stefan cel Mare" pentru DinamoFoto: fcdinamo.ro

"In lucru la ora actuala, la minister, directiile abilitate lucreaza la un proiect pentru o noua hotarare de guvern prin care sa dispara aceasta asociere si sa fie inchiriere la fel ca in cazul celorlalte obiective. Noi avem o asociere din 2003 cu fotbalul, deci situatia e diferita fata de Steaua si de Rapid.

Eu zic ca pana la sfarsitul anului se va hotara exect ceea ce se doreste. Si noi dorim inchirierea bunurilor din incinta clubului Dinamo. Suma va fi conform pretului zonei, nu o stabilesc nici eu, nici domnul ministru. Ei vor avea posibilitatea inchirierii a ceea ce se doreste. Poate acum sunt obiective pe care nu le mai vor, si de ce sa le tina si sa plateasca niste bani pentru ele cand pot investi in ceea ce au nevoie", a precizat Elisabeta Lipa, conform Mediafax.

In acest moment, Dinamo plateste catre Clubul Sportiv Dinamo (detinatoarea arenei din Stefan cel Mare) o chirie lunara de 3500 de euro.

Steaua si Rapid au parasit arenele Ghencea si Giulesti dupa conflicte cu Ministerul Apararii si Ministerul Transportului, detinatoarele stadioanelor. Ambele formatii au anuntat ca vor juca pe National Arena disputele considerate pe teren propriu, atat din Liga 1, cat si din Europa League.