Printre adversarele chipelor romanesti in grupele Europa League se numara Schalke 04, echipa care a batut Inter-ul cu 5-2 anul trecut, dar si fosta campioana a Europei PSV care acum trei ani a jucat cu CFR Cluj. Sporting Lisabona si Lazio pot fi adaugate in lista adversarilor de calibru, in timp ce meciurile cu cipriotii de la AEK si polonezii de la Legia par a fi ceva mai usoare.

Adversarii Stelei

Schalke 04

Germanii au facut senzatie anul trecut in Champions League cand, ajutati de Raul, au castigat cu 5-2 pe terenul lui Inter Milano in "sferturi" si au fost eliminati in semifinalele competitiei de Manchester United. Sezonul trecut au terminat insa abia pe locul 14 in Bundesliga dar au luat Cupa Germaniei, castigand dreptul de a participa in Europa League unde a elimiat pe HJK Helsinki pentru a ajunge acum in grupe. Printre cei mai cunoscuti jucatori ai echipei se numara Klas Huntelaar si Jefferson Farfan. La echipa germana joaca de curand si Marica, transferat de la Stuttgart.

Maccabi Haifa

Echipa israeliana este o obsinuita a competitiilor europene, iar anul acesta a trecut de turul doi si trei al Ligii Campionilor, eliminand echipele Borac Banja Luka (Bosnia) si maribor (Slovenia). Nu a ajuns in Liga fiindca a fost eliminata de campioana belgiei, Genk. In sezonul 2009-10 echipa a jucat in grupele Ligii Campionilor, dar a pierdut toate meciurile. Maccabi a jucat in 2006-07 si in grupele UEFA.

AEK Larnaca

Formatia cipriota este unul din cei mai usori adversari, insa a avut un sezon bun, eliminand trei echipe in drumul catre grupe: Floriana (Malta), Mlada Boleslav (Cehia) si Rosemborg (Norvegia). AEK este abia pentru a patra oara in cupele europene, dar in 1996 a reusit un 0-0 cu Barcelona.

Adversarii Rapidului

PSV Eindhoven

Echipa olandeza este o fosta campioana a Europei si a eliminat echipa austriaca Ried (5-0, 0-0) pentru a ajunge in grupele Ligii Europa. Anul trecut, PSV a trecut de grupele Ligii Europa si a fost eliminata in sferturi de Benfica. Ultima intalnire a PSV cu echipe romanesti a fost in 2009 cand olandezii au invins CFR Cluj cu 1-0 si 2-0.

Hapoel Tel-Aviv

Si Rapid va intalni un adversar din Israel si nu pare unul usor. Hapoel a jucat in grupele Ligii campionilor sezonul trecut cand a reusit sa bata Benfica cu 3-0. In sezonul 2009-10, Hapoel a trecut de faza grupelor in Europa Ligue dupa ce a invins echipe precum Hamburg si Celtic. Hapoel a eliminat echipa lituaniana Ekranas pentru a se califica in grupe in acest sezon.

Legia Varsovia

Echipa poloneza a eliminat Gaziantepspor din Turcia si Spartak Moscova din Rusia pentru a ajunge aici. Legia nu a reusit sa se califice in grupele Europa League in niciun sezon, iar cea mai importanta performanta din ultimele doua decenii este calificarea in grupele Ligii Campionilor in 1995-96.

Adversarii Vasluiului

Sporting Lisabona

Portughezii au trecut in ultimii doi ani de faza grupelor Europa League, iar in 2005 au fost finalisti ai competiei. Echipa care in trecut a fost antrenata de Boloni a fost eliminata de Rangers in sezonul trecut al Ligii Europa, iar acum a eliminat echipa daneza Nordsjaeland pentru a accede in grupe. Helder Postiga este unul dintre jucatorii mai cunoscuti ai echipei.

Lazio Roma

Echipa italiana a fost finalista a UEFA acum 12 ani, insa in ultimii sapte ani nu a mai trecut de faza sferturilor in nicio competitie europeana. Acum doi ani Lazio a ajuns in grupele Europa League, dar a fost invinsa de doua ori de Salzburg si o data de Levski Sofia. Lazio a eliminat echipa macedoneana Rabotnicki pentru a ajuns acum in grupe. Lazio a jucat in vara lui 2007 cu Dinamo pe care a invins-o cu 3-1 la Bucuresti in preliminariile Champions League. La Roma a fost 1-1. Printre jucatorii mai cunoscuti ai "lazialilor" se numara Djibril Cisse, Cristian Ledesma si Radu Stefan

Fc Zurich

Elvetienii au venit din Champions League unde au reusit sa elimine pe Standard Liege, dar nu au mai putut trece si de Bayern. Acum patru ani Zurich a reusit sa treaca de grupele Ligii Europa, iar acum doi ani a fost in grupele Ligii Campionilor, insa adversari precum Milan, Marseille si Real Madrid au fost de nedepasit.