Cinci suporteri romani au fost retinuti joi de politia bulgara inaintea si in timpul partidei dintre echipele TSKA Sofia si Steaua Bucuresti, din cadrul mansei secunde a play-off-ului competitiei Europa League la fotbal, informeaza biroul de presa al Ministerului bulgar de Interne, citat de Agerpres.

Doi suporteri au fost retinuti inainte de startul meciului dupa ce la unul dintre fanii arestati politistii au gasit o petarda, in timp ce al doilea a aruncat cu o sticla spre o masina a politiei. Alti sase suporteri romani au fost impiedicati sa intre la stadion pentru ca se aflau in stare de ebrietate.

Trei stelisti au fost retinut de politisti pentru incidentul din minutul 57 al partidei, cand jocul a fost oprit din cauza unor petarde aruncate de fanii echipei romanesti spre jucatorii lui TSKA.

Nici fanii bulgari nu s-au comportat insa mai civilizat. Acestia au aruncat, de asemenea, cu petarde, au incercat sa-i orbeasca pe jucatorii Stelei cu lasere si au strigat scandari rasiste la adresa stelistilor.

Politia informeaza ca dupa meci suporterii romani au urcat in autocare ce vor fi escortate de fortele de ordine cel putin pana la iesirea din capitala bulgara.

Steaua Bucuresti s-a calificat in grupele Europa League la fotbal, dupa ce a terminat la egalitate, 1-1 (0-0), cu TSKA Sofia, in deplasare, joi seara, in mansa secunda a play-off-ului competitiei. Steaua, care castigase primul meci, la Cluj, cu 2-0, a deschis scorul prin Cristian Tanase (73), TSKA egaland in min. 83 prin brazilianul Michel Platini.