Casa de Insolventa Transilvania, care a fost numita in calitate de administrator judiciar al Fotbal Club U Craiova SA, prin decizia Tribunalului Brasov din 27 iulie 2011, precizeaza ca primele analize ale activitiatii arata ca reorganizarea clubului reprezinta cea mai avantajoasa optiune pentru creditori.

Intr-un comunicat de presa, administratorul judiciar infirma informatiile aparute in presa potrivit carora ar fi preluat si conducerea clubului de fortbal.

"Procedura insolventei reprezinta o procedura judiciara al carei scop este acoperirea pasivului societatii aflate in insolventa, procedura ce se desfasoara in conformitate cu dispozitiile legale si sub supravegherea judecatorului-sindic. (...) Dreptul de administrare al societatii nu a fost ridicat insa administrarea acesteia urmeaza a se efectua sub supravegherea administratorului judiciar", a declarat Andreea Anghelof, Managing Partner Casa de Insolventa Transilvania, citata in acest comunicat.

"Experienta societatii noastre in proceduri de insolventa a reliefat faptul ca reorganizarea unei societati este cu mult mai avantajoasa pentru majoritatea creditorilor si tindem sa credem ca aceasta este situatia in cazul Fotbal Club U Craiova SA", a explicat Andreea Anghelof.

Casa de insolventa precizeaza ca analizeaza si decizia de dezafiliere a clubului, care ar fi avut "consecinte deosebit de grave cu privire la drepturile federative detinute de societate".

"Pe langa analiza activitatii societatii, in calitate de administrator judiciar, in prezent analizam si decizia de dezafiliere a clubului pentru a identifica modalitatile pe care societatea le are la dispozitie pentru a-si continua activitatea in domeniul fotbalistic. Aceasta hotarare, din punctul nostru de vedere, a avut consecinte deosebit de grave cu privire la drepturile federative detinute de societate, care afecteaza patrimoniul acesteia si implicit drepturile creditorilor sai", a adaugatAndreea Anghelof.

Societatea de insolventa nu a precizat data la care va prezenta planul de reorganizare al societatii, in conditiile in care procedura "este una extrem de complexa si prin prisma faptului ca a fost suspendata pe o durata de cativa ani".

Comitetul Executiv al FRF a votat, la jumatatea lunii iulie, dezafilierea gruparii alb-albastre, deoarece formatia nu si-a retras plangerile inaintate in instantele civile impotriva FRF si a lui Victor Piturca.

"In urma incalcarii grave a Statutului FRF, in temeiul art. 18, pct 2, coroborat cu prevederile art. 18, pct. 1, ambele din Statutul FRF, Comitetul Executiv adopta masura de excludere provizorie a clubului SC Fotbal Club U Craiova SA, urmand ca aceasta masura sa fie supusa validarii primei Adunari Generale a FRF", se preciza intr-un comunicat postat pe site-ul frf.ro.