​Liga profesionista de fotbal din Spania a anuntat vineri ca prima etapa din campionat, prevazuta sambata si duminica, nu se va disputa, din cauza grevei declansate de Sindicatul Jucatorilor. Cele doua parti (Liga si Sindicatul) si-au exprimat pozitiile, insa nu au ajuns la niciun acord. De asemenea, litigiul a condus si la amanarea primei etape din liga secunda.

Sindicatul jucatorilor a solicitat, inca de saptamana trecuta, semnarea unui nou contract colectiv de munca si a protestat fata de situatia in care se afla mai multi jucatori - neplatiti de o lunga perioada de timp.

Liga a anuntat ca va infiinta un fond prin care sa garanteze datoriile cluburilor aflate in incapacitate de plata - sindicatul a considerat dimensiunea fondului (10 milioane de euro) insuficienta: conform unui oficial al sindicatului, datoriile fata de jucatorii din primele doua ligi se ridica la 50 de milioane de euro.

Totodata, Sindicatul a mai cerut ca fotbalistii care nu au primit salariul trei luni consecutiv sa poata rezilia unilateral contractul, propunere respinsa de Liga.

Cele doua parti se vor intalni si sambata, pentru alte negocieri.