In mansa-tur din barajul Europa League, Rapidul a obtinut cel mai bun rezultat, victorie pe teren strain. Steaua a luat prima optiune la calificare, dupa 2-0 acasa cu TSKA, situatie in care se regaseste si FC Vaslui - succes cu 2-0 in fata unui adversar mult mai bine cotat (Sparta Praga). Dinamo a pierdut in Ucraina, dar poate intoarce scorul la Bucuresti, in vreme ce Mediasul va avea cea mai grea misiune: sa intoarca scorul de la Viena, 1-3.

Tanase conduce Steaua spre grupele Europa LeagueFoto: AGERPRES

Slask ​​Wroclaw - Rapid 1-3 (Mila 16 - Grigore 24, Roman 34, Apostol 79)

"Am intrat mai greu in meci, dar golul polonezilor ne-a trezit si am facut meciul pe care ni l-am dorit. E o seara buna pentru fotbalul romanesc - toate echipele au sanse de calificare, chiar si Dinamo, care se poate califica. Mai greu va fi pentru Medias, dar ei au aratat deja ca pot sa rastoarne pronosticurile" - Razvan Lucescu, antrenor Rapid.

Vaslui - Sparta Praga 2-0 (Temwanjera 13, Milanov 35)

"Succes important, dar care nu inseamna calificarea. Astazi am marcat usor, am fost intr-o situatie privilegiata. La Praga, va fi un alt meci, in care va trebui sa rezistam la angajamentul fizic al Spartei. Multumesc baietilor pentru aceasta victorie, pentru ca s-au auto-depasit" - Viorel Hizo, antrenor Vaslui.

Steaua - TSKA Sofia 2-0 (Galamaz 16, Tatu 77)

"Am jucat doar prima repriza din aceasta lupta pentru calificare. Suntem fericiti pentru victorie, pentru acesti oameni din Cluj care au fost exceptionali (20.000 de spectatori, pe arena CFR-ului), dar returul este complicat, pentru ca ne asteapta un infern la Sofia" - MIhai Stoica, manager Steaua

Austria Viena - Gaz Metan Medias 3-1 (Linz 7, Barazite 45, 61 - Breeveld 24)

"Sansele noastre s-au diminuat, dupa acest esec, dar sper ca echipa sa se mobilizeze, pentru ca suntem aproape de grupele Europa League. Cine stie cand vom mai avea aceasta sansa! Austria Viena este o echipa de calibrul nostru, trebuie sa incercam o calificare in extremis" - Ioan Horoba, presedinte Gaz Metan.

Vorskla Poltava - Dinamo 2-1 (Krivoseienko '32, Rebenok 89 - Marius Niculae 58)

"Avem in continuare sanse la calificare, chiar daca am pierdut. Din pacate, eliminarea lui Grigore (minutul 64) ne-a dat planurile peste cap. L-am retras pe Dorel Stoica in defensiva si nu am mai avut forta in ofensiva. Calificarea se joaca" - Liviu Ciobotariu, antrenor Dinamo.