Gaz Metan a ajuns in play-off-ul Europa League dupa ce i-a eliminat, in urma loviturilor de la 11 metri, pe germanii de la Mainz (locul 5 in ultima editie din Bundesliga). "Am reusit ceea ce nimeni nu credea, sunt fericit ca am fost un grup. Sunt mandru ca sunt antrenorul acestei echipe si am ajuns aici", a declarat Cristi Pustai, antrenorul Mediasului, dupa calificarea de joi.

Bucurie mare la Medias Foto: AGERPRES

"Am reusit ceea ce nimeni nu credea. Sunt bucuros ca i-am facut pe jucatori sa inteleaga ca cei de la Mainz nu ne sunt superiori. Asta inseamnsa sa fim un grup. Ne-am calificat si am adus puncte. Si la meciul cu Dinamo am acceptat lupta, si acum, la pauza, au fost doua schimbari care au vizat atacul. Suntem o echipa mica, cu un lot restrans, cu un buget de 16-17 ori mai mic decat Mainz, dar in seara (nr. joi) asta suntem fericiti. Urmeaza o tragere la sorti si suntem in cartea de istorie a orasului. Astazi ne-a fost mult mai greu decat in tur, dar noi reprezentam un grup puternic si unit. E o realizare ca Romania a ajuns cu toate echipele in play-off. Sunt mandru ca sunt antrenorul acestei echipe si am ajuns aici" - Cristi Pustai, antrenor Gaz Metan Medias.

"Este cea mai mare performanta din istoria clubului si ma bucur ca am prins aceasta calificare. Adevarata fata a echipei este cea din meciul de azi, unde am avut parte de un arbitraj corect. Dupa meciul cu Dinamo (n.r. - pierdut cu 0-5 in etapa a II-a a Ligii I), le-am transmis jucatorilor sa uite aceasta partida, care a fost tratata cu mijloace specifice. Le-am spus ca totul se va uita daca azi vom reusi sa ne calificam. Plesca a facut meciul vietii lui, a facut minuni, dar trebuie felicitata toata echipa, toti au avut o contributie la aceasta mare victorie", a spus Ioan Horoba, directorul general al gruparii Gaz Metan Medias (Digisport).