Romania a parcurs intr-un timp record drumul de la un amical cu Argentina la unul cu "puternica" nationala a statului San Marino (locul 203 in clasamentul FIFA). Dupa ce Uzbekistanul a refuzat sa joace cu tricolorii, echipa pregatita de Victor Piturca se va duela cu San Marino (nr. ultima clasata in ierarhia FIFA) pe 10 august, la Rimini.

Nationala Romaniei, duel "greu" cu San Marino Foto: Reuters

Pe 10 august, Romania ar fi trebuit sa intalneasca Argentina, intr-o partida care sa inaugureze National Arena. Sud-americanii nu au mai dorit insa sa vina la Bucuresti, iar tricolorii au cautat o alta formatie cu care sa dispute o partida amicala.

Dupa ce Mircea Sandu a precizat, intr-o conferinta de presa, ca Mutu si compania ar putea juca impotriva Portugaliei, FRF-ul s-a orientat rapid catre Uzbekistan. Am vrut noi, dar ne-au refuzat ei. Incredibil, dar oficialii din Uzbekistan au declinat oferta (nr. nu au putut sa-si ia in timp util viza pentru Austria), iar de aici pana la San Marino a mai fost doar un singur pas.

In doar doua saptamani, tricolorii au jucat virtual cu Argentina, Portugalia si Uzbekistan, dar pana la urma se vor duela cu San Marino. Meciul amical se va desfasura la Rimini (Italia), in data de 10 august.

Cine este San Marino

  • Echipa statului San Marino a jucat prima partida oficiala in anul 1990, in cadrul preliminariilor pentru CE. A fost o infrangere, scor 4-0, in fata Elvetiei.
  • Nu a reusit pana in acest moment sa castige o partida oficiala, singura victorie din existenta venind intr-o partida amicala: 1-0 cu Liechtenstein, pe 28 aprilie 2004.
  • De-a lungul existentei, San Marino a bifat patru remize: 0-0 cu Liban (16 septembrie 1987), 0-0 cu Turcia (10 martie 1993), 1-1 cu Letonia (25 aprilie 2001) si 2-2 cu Liechtenstein (20 august 2003)
  • In 105 partide internationale, San Marino a primit 340 de goluri si a marcat doar 17.
  • Cel mai bun marcator din istoria echipei este Andy Shela - 8 goluri in 50 de partide disputate.
  • San Marino se afla pe locul 203 in clasamentul FIFA (nr. ultimul), la egalitate cu Samoa Americana, Andorra si Montserrat (toate cu zero puncte).