In lipsa Argentinei, nationala Romaniei spera sa intalneasca Uzbekistanul pe 10 august, informatia fiind confirmata de catre selectionerul tricolorilor. "Duminica (nr. 7 august) vom pleca in Austria pentru a disputa, sper, un amical. Nu mi-am dorit Olanda ca adversar, ei spulbera tot in actualele preliminarii", a declarat Victor Piturca in cadrul unei conferinte de presa.

Nationala Romaniei, amical cu UzbekistanFoto: Reuters

Amicalul cu Uzbekistan nu e inca sigur

"Vom avea un stagiu de pregatire in Romania pana duminica, pentru ca apoi sa plecam in Austria pentru a disputa, sper, un amical contra Uzbekistanului. Vis-a-vis de meciul cu Argentina, s-a facut mare tam-tam. Seamana putin a dezastru, atat pentru nationala cat si pentru suporteri. Trebuie intelesi si cei din Argentina pana la urma. Pentru mine este un mare dezavantaj ca nu jucam cu Argentina, ar fi fost un antrenament cu public inainte de confruntarea cu Franta".

Grupa dificila cu Olanda, Turcia si Ungaria

"Grupa pentru preliminariile Cupei Mondiale este una extrem de grea. Intalnim Olanda, formatie pe care nu mi-am dorit niciodata sa o am ca adversara. Am si reusit o calificare de pe primul loc cu Olanda in grupa, a adevarat. Acum ei au cele mai mari sanse, urmand ca noi cu Ungaria si Turcia sa ne batem pentru locul doi. Eu sper sa ne calificam de pe primul loc, poate se mai intampla un miracol".

Franta, mare favorita

"Am speranta ca putem castiga cele sase puncte din meciurile cu Luxemburg si Franta, insa la meciul cu Franta suntem outsideri. I-am intalnit la Constanta, cand am terminat 2-2 dupa ce i-am condus cu 2-0, si la turneul final din 2008, cand s-a incheiat 0-0. In acest moment, cred ca avem sansa noastra pentru victorie".

Momentan il evita pe Chivu

"Referitor la Chivu, deocamdata las lucrurile asa cum sunt. Voi avea o discutie cu el mai tarziu, dar deocamdata evit discutia. Florescu este un jucator care poate veni oricand la nationala, daca va atinge o anumita forma sportiva. Este egal cu ceilalti jucatori. In legatura cu Marica, eu cred ca a facut cea mai buna alegere. I-am spus ca Schalke este cea mai buna echipa pentru el, stilul de joc i se potriveste lui Marica".

Rapa nu a fost convocat

"Vreau sa testez si alti fundasi dreapta. Rapa a fost titular la nationala pana sa ma intorc eu si poate va juca in continuare la nationala de tineret. In primul rand e vorba de valoare si de cel care arata forma cea mai buna. Torje, Papp si Alexe trebuie sa preia stafeta de la cei de acum".

Fara petreceri si zile libere la nationala

"Cu mine la nationala, jucatorii nu au zile libere. Venim sa ne pregatim pentru meciuri, nu sa stam prin restaurante. Voi avea o discutie in particular cu toti cei care au preferat sa plece in vacanta, in loc sa mearga cu nationala in Brazilia" - Victor Piturca, in cadrul unei conferinte de presa.