Jurnalistii maghiari vorbesc dupa tragerea la sorti de la Rio de Janeiro despre o grupa grea in preliminariile pentru Cupa Mondiala de Fotbal, alaturi de Olanda, Turcia si Romania. "Vecinii de la Est sunt o adevarata sperietoare pentru nationala Ungariei, dupa ce din 1999 incoace au castigat toate cele 5 confruntari directe. Cu toate acestea, Romania nu mai este la acelasi nivel din ultimii ani", se precizeaza in origo.hu. Intrebarea zilei vine insa de la unul dintre cititorii Népszabadság: cum a ajuns Romania in urna a patra?

Grupa D a preliminariilor Cupei Mondiale din 2014Foto: Reuters

Romania, letala in ultimele intalniri cu Ungaria

"Vecinii de la Est sunt o adevarata sperietoare pentru nationala Ungariei, dupa ce din 1999 incoace au castigat toate cele 5 confruntari directe, iar inainte de acel an nu reusisera nici macar un succes. Cu siguranta atmosfera va fi incendiara la cele doua partide. Romania nu este acum la acelasi nivel cu cel din urma cu cativa ani. din 2000 încoace au participat la doua campionate Europene, la cel din 2000 depasind în permiera faza grupelor, iar la cel din 2008 iesind inca din faza grupelor, desi l-au avut pe teren pe Mutu, un clasic al fotbalului european", scrie origo.hu, conform Prosport.

"Tragerea la sorti de la Rio de Janeiro ne-a scos in cale o grupa cu Olanda, Turcia, Romania, Estonia si Andorra. E clar ca ne vom lupta cu primele trei natiuni enumerate pentru calificare. Dupa ani intregi de seceta, fotbalul ungar trebuie sa ajunga la turneul final mondial. Sa nu uitam ca ultima participare a fost in 1986. Trebuie sa fim optimisti", se precizeaza in hvg.

"Grupa este una destul de grea, asta e clar. Unde ne-ar fi fost bine? Cu siguranta in grupa G, in locul Bosniei. Am insa o intrebare: cum a ajuns Romania sa fie in urna a patra, iar noi in a treia? In mod normal sunt mai puternici decat noi", este comentariul unui cititor pe site-ul Népszabadság.hu.

"Sa nu aveti incredere in informatiile conform carora Turcia si Romania traverseaza o criza din punct de vedere fotbalistic. Avem o grupa echilibrata, in care Olanda este categoric favorita. Cu turcii si cu romanii vor fi meciuri dificile. Romania a fost ultima data la un Campionat Mondial in 1998, in timp ce la EURO a ajuns in 2008. Au picat tot cu olandezii, fiind invinsi de acestia cu 2-0. Au remizat insa cu Franta si cu Italia. Cu siguranta ca isi doresc sa ajunga la competitia din 2014. Brazilia este foarte departe in acest moment, iar totul depinde numai de noi pentru a se apropia", se precizeaza intr-un material din Népszabadság.hu.

In preliminariile pentru Campionatul Mondial de Fotbal din 2014, tricolorii fac parte din Grupa D, alaturi de Olanda, Turcia, Ungaria, Estonia si Andorra.