"Este o grupa echilibrata, dar sunt altele foarte grele. Romania se va bate cu Turcia si Ungaria pentru locul al doilea, in timp ce Olanda este favorita certa", a declarat Mircea Sandu, presedintele FRF, dupa tragerea la sorti a preliminariile pentru turneul final din 2014. "Am incredere ca ne vom bate cel putin pentru locul doi", a completat selectionerul Victor Piturca. Tricolorii fac parte din Grupa D, alaturi de Olanda, Turcia, Ungaria, Estonia si Andorra.

Mircea SanduFoto: AGERPRES

"Ne putem bate la locul doi. Obiectivul lui Piturca este urmatorul - victoria in fiecare meci. Este o grupa echilibrata, dar mai sunt altele foarte grele. Grupa noastra este echilibrata, cu o favorita certa si cu trei echipe care se bat pentru locul doi. Romania se va bate cu Turcia si Ungaria pentru locul al doilea. Victor Piturca nu a mers acolo pentru ca pregateste meciurile cu Luxemburg si Franta" - Mircea Sandu, presedintele FRF, pentru gsptv.

"Pentru 2014 nu avem o grupa extrem de dificila. Grupa cu Spania si Franta ar fi fost imposibila. Este a sasea grupa ca valoare. Nu stiu ce urmeaza pentru nationala. Va trebui o reorganizare a directiei tehnice a Federatiei. Trebuie sa avem mare grija sa gasim oameni care sa faca o strategie coerenta pentru viitorii ani.

Nu avem rezultate care sa ne multumeasca pana acum, dar sa speram cu in viitorii 2,3 ani sa avem rezultate. Pana in 2016, cand am fixat obiectivul, poate mai scoatem o calificare. Acum nu mai putem sa ne plangem de infrastructura. Nu prea mai avem jucatori pentru marea performanta, dar cum il stiu eu pe Piturca, cine stie... Cu Olanda se va umple stadionul, cu Ungaria avem disputa din totdeauna, iar turcii vor veni ei cu 20.000 de oameni", a completat seful FRF la sport.ro.

"Este o grupa extrem de grea, in care vom reintalni vicecampioana mondiala, vechii nostri prieteni, dar si ai mei personali, pe care i-am intalnit si in campaniile trecute, si la EURO 2008. In acelasi timp, ne vom confrunta si cu echipe care tind sa devina din ce in ce mai puternice si care trebuie tratate asa cum se cuvine. Am incredere ca ne vom putea bate cu sanse reale cel putin pentru locul 2" - Victor Piturca, pentru frf.ro.

"Nu e o grupa rea, ne putem califica. La prima vedere, este o grupa interesanta. Olanda am mai intalnit-o, e o echipa puternica, la fel Turcia si Ungaria sunt formatii tari, dar ne batem cu ei. Trebuie sa mergem la Mondialele din Brazilia, e extrem de important pentru fotbalul romanesc. Dar noi trebuie sa ne concentram la preliminariile Campionatului European, e o competitie in desfasurare, avem inca sanse, asa ca toata atenţia noastra trebuie sa se indrepte spre Euro" - Ciprian Marica pe blogul personal.

Zona Europa, preliminarii:

Grupa A: Croatia, Serbia, Belgia, Scotia, Macedonia, Tara Galilor

Grupa B: Italia, Danemarca, Cehia, Bulgaria, Armenia, Malta

Grupa C: Germania, Suedia, Irlanda, Austria, Insulele Feroe, Kazahstan

Grupa D: Olanda, Turcia, Ungaria, Romania, Estonia, Andorra

Grupa E: Norvegia, Slovenia, Elvetia, Albania, Cipru, Islanda

Grupa F: Portugalia, Rusia, Israel, Irlanda de Nord, Azerbaidjan, Luxemburg

Grupa G: Grecia, Slovacia, Bosnia-Hertegovina, Lituania, Letonia, Liechtenstein

Grupa H: Anglia, Muntenegru, Ucraina, Polonia, Moldova, San Marino

Grupa I: Spania, Franta, Belarus, Georgia, Finlanda.