"Aceasta partida (nr. cu Argentina) a fost angajata inca din luna octombrie a anului trecut. Clauza este foarte clara: pe teren trebuie sa fie Messi, Higuain si Mascherano. In cazul in care meciul cu Argentina nu va avea loc, atunci ma voi adresa FIFA si voi cere daune substantiale. Portugalia ar putea fi o varianta pentru inlocuirea sud-americanilor", a declarat Mircea Sandu, presedintele FRF, in legatura cu anularea partidei amicale dintre Romania si Argentina. In cazul in care nu se va disputa un meci in data de 10 august, suporterii echipei nationale isi vor primi banii inapoi pe tichete.

Mircea SanduFoto: AGERPRES

Meciul cu Argentina, aranjat din octombrie 2010

"Aceasta partida cu Argentina a fost angajata inca din luna octombrie a anului trecut cu agentia "World XI", care este imputernicita de Federatia Argentiniana. Acest meci are clauze foarte clare: prima este legata de prezenta celei mai bune echipe a Argentinei, care sa-i cuprinda pe Messi, Higuain si Mascherano".

Costuri de 1,2 milioane de dolari

"Costurile meciului sunt de 1.200.000 de dolari. Doua din cele trei rate au fost deja platite, una la 12 ianuarie si cealalta la 1 aprilie. 200.000 de euro erau biletele de avion, iar 50.000 de euro erau costurile de cazare".

FRF va cere daune substantiale

"Ma voi adresa FIFA in cazul in care meciul nu va avea loc si voi cere daune substantiale. Astazi (nr. marti) m-am adresat din nou presedintelui Argentinei dupa ce am vazut acel comunicat de pe site-ul lor. Ei nu ne-au comunicat nimic oficial. Mi se pare de neluat in seama acel comunicat pe care l-au publicat".

Portugalia, posibil inlocuitor pentru Argentina

"Din toata Europa, doar Andorra nu are meci amical pe 10 august. Cu Uruguay avem semnat un contract pentru anul urmator, am facut deja primele plati catre ei, deci ies din calcul. Portugalia poate fi o solutie, am trimis o scrisoare catre cei de acolo sa joace cu noi in locul Luxemburgului. Le vom plati charter-ul, tot. Daca Portugalia ne da un raspuns afirmativ, ar putea fi un amical interesant, au jucatori de mare valoare. Daca nu, vom inaugura arena cu Franta, pe 6 septembrie. Mai astept o zi, doua, sa vedem care este situatia. Pasii cu Portugalia sunt facuti tocmai pentru a avea un inlocuitor in cazul in care Argentina refuza sa vina la Bucuresti".

Un raspuns oficial, in urmatoarele ore

"Va asigur ca fac toate eforturile ca Argentina sa vina cu Messi. Daca nu vor sa vina cu Messi, nu ma voi opune pana la urma. Pentru romani ar fi important sa vina Argentina. In 12 ore eu sper sa primesc un raspuns oficial din partea Argentinei. Comunicatul lor de pe site este de o simplitate ingrijoratoare. Nici nu stiu ce sa cred in acest moment".

"National Arena" ar putea fi inaugurat cu Franta

"O astfel de partida se poate anula doar in cazuri de calamitate sau de razboi. E inadmisibil ce au facut argentinienii, dar eu tot sper ca meciul nu va fi anulat. Comunicatul lor m-a bagat in ceata. In cazul in care nu se va aranja nimic, atunci stadionul va fi inaugurat cu Franta, pe 6 septembrie. Spectatorii care si-au luat bilete, le vor putea folosi la disputa cu francezii. Cei care nu vor fi de acord, vor primi banii inapoi".

Echipele din Liga 1 nu vor juca pe stadion inaintea nationalei

"Echipele din Liga 1 nu vor evolua pe National Arena pana la inaugurarea din meciul cu Franta. Si asa au stadioanele suspendate. Nationala va juca trei meciuri pe National Arena: cu Franta, Belarus si Uruguay" - Mircea Sandu, in cadrul unei conferinte de presa.

Ce se va intampla cu suporterii care si-au luat tichet

Pentru suporterii nationalei care si-au achizitionat deja tichete pentru partida cu Argentina, exista trei variante:

  • daca Portugalia va veni in locul Argentinei, atunci suporterii vor putea folosi biletele pentru a-i vedea pe Cristiano Ronaldo, Nani si compania.
  • daca nu se va disputa o partida amicala, atunci spectatorii vor putea folosi tichetele pentru a intra la meciul cu Franta, din 6 septembrie, contand pentru preliminariile Euro 2012.
  • in cazul in care nu sunt de acord cu cele doua variante de mai sus, suporterii vor primi banii inapoi pe bilete.

Federatia Argentiniana de Fotbal a anuntat, pe site-ul sau oficial, ca partida amicala cu Romania, de pe 10 august - National Arena, a fost anulata. "Comisia Nationala de Selectie a decis rezilierea contractului cu selectionerul Sergio Batista si anularea amicalului cu Romania", informeaza afa.org.ar.

"Comisia Nationala de Selectie a decis rezilierea intelegerii cu selectionerul Sergio Batista si anularea amicalului cu Romania, din luna august", se precizeaza pe site-ul oficial al Federatiei Argentiniene de Fotbal.