Jurnalistii spanioli de la AS au anuntat, in cursul zilei de marti, transferul jucatorului Alexis Sanchez de la Udinese la FC Barcelona in schimbul a 40 de milioane de euro. Atacantul chilian va semna un angajament valabil pentru urmatorii cinci ani cu campioana Europei.

Alexis SanchezFoto: Reuters

In varsta de 22 de ani, Sanchez a fost unul dintre cei mai buni jucatori ai echipei Udinese, formatie care a incheiat sezonul din Serie A pe pozitia a patra.

Negocierile finale dintre Gino Pozzo (patronul italienilor) si oficialii Barcelonei au avut loc luni seara, cele doua parti intelegandu-se asupra transferului atacantului pe Camp Nou.

Barcelona va plati suma in mai multe transe, de-a lungul urmatoarelor cinci sezoane, din cauza faptului ca echipa iberica nu dispute momentan de lichiditatile necesare acestei mutari.

De internationalul chilian s-au mai interesat in ultima perioada Inter, Chelsea si Manchester City. De-a lungul carierei, Sanchez a evoluat pentru Cobreloa (2005-2006), Udinese (2006), Colo-Colo (imprumutat in sezonul 2006-2007), River Plate (imprumutat in sezonul 2007-2008) si Udinese (2008-2011).