Scandal fara sfarsit in fotbal - FRF l-a declarat vineri pe Marian Iancu, finantatorul lui Poli Timisoara, "persona non grata", din cauza repetatelor declaratii prin care acesta a atacat oficialii Casei Fotbalului.

Marian Iancu, patron FC TimisoaraFoto: AGERPRES

O persoana declarata "indezirabila" nu mai are dreptul de a figura in organigrama vreunui club si nu are drept de reprezentare, in calitate oficiala: poate participa la jocurile de fotbal doar in calitate de spectator.

Intr-o replica virulenta - gazduita de o emisiune la GspTV, Iancu i-a transmis lui Mircea Sandu ca "il va regula", amenintand ca dupa ce va castiga la TAS (in chestiunea licentierii lui Poli) va cere el declararea presedintelui FRF drept "persona non grata".

Cei doi sunt implicati de mai multa vreme intr-un razboi al declaratiilor: Iancu a suspectat federatia dintotdeauna ca defavorizeaza Timisoara, totul culminand cu decizia federalilor de a nu da lui Poli licenta pentru viitorul sezon din Liga 1.

Mircea Sandu a replicat printr-un atac indirect, povestind ca stie, din auzite, ca Iancu ar fi fost gata sa ofere suma de 2 milioane de euro, pentru a castiga titlul.

Vineri, in comitetul executiv FRF, Sandu a cerut declararea lui Iancu "persona non grata", demers care a fost aprobat cu 10 voturi pentru si doua impotriva.