Tribunalul pentru arbitraj in sport de la Lausanne (TAS) a anuntat vineri ca a acceptat apelurile introduse de echipele Poli Timisoara, Gloria Bistrita si FC Bihor si le va judeca in regim de urgenta: audierile sunt programate la 13 si 14 iulie, iar o decizie urmeaza sa fie comunicata pana la 22 iulie, data la care incepe campionatul romanesc de fotbal.

O noua problema pentru Dragomir: daca TAS intoarce echipele in Liga 1?Foto: Hotnews

Cele trei echipe au atacat la TAS decizia FRF de a nu le acorda licenta pentru Liga 1 (FC Bihor obtinuse promovarea din liga secunda, ocupand locul 2 in seria a II-a).

Daca TAS le va da dreptate, Liga profesionista de fotbal va avea de rezolvat o problema delicata: sa retrogradeze echipele pe care tocmai le-a promovat, la masa verde sau prin baraj - Sportul luase locul Timisoarei, Vointa Sibiu (prin baraj) obtinuse locul Gloriei, iar Mioveni (locul 3 in Liga secunda, Seria a II-a) primise locul Bihorului.

Interesant este ca joi, dupa stabilirea programului in Liga 1, Dragomir nu a stiut exact ce se intampla, in cazul in care TAS va da dreptate celor trei cluburi care s-au adresat TAS-ului: intrebat cine va pica, Dragomir nominalizase, initial, echipa... Pandurii Tg Jiu!

Pana pe 22 iulie, LPF si FRF au tot timpul sa se pregateasca.