Presedintele Federatiei Romane de Fotbal, Mircea Sandu, s-a pezentat, joi dimineata, la Directia Nationala Anticoruptie, pentru a fi audiat in dosarul in care procurorii fac cercetari in urma unor declaratii potrivit carora patronul Politehnicii Timisoara, Marian Iancu, ar fi vrut sa mituiasca arbitri, informeaza Mediafax. "Procurorii sunt si eu suporteri de fotbal si sunt si ei mahniti de modul in care se comporta lumea fotbalului din Romania", a declarat Mircea Sandu la iesirea de la audieri.

Foto:

Mircea Sandu le-a declarat procurorilor anticoruptie ca a auzit in urma cu cativa ani ca patronul FC Timisoara, Marian Iancu, ar fi spus in diverse cercuri ca are pregatiti 1,5 milioane de euro pentru liga si 500.000 euro pentru arbitri pentru a fi avantajat in campionat.

"Eu vorbesc de acum cativa ani in urma, nu de campionatul acesta care s-a terminat. E vorba de trei-patru ani in urma. (...) Sunt si domnii procurori suporteri de fotbal si sunt mahniti de modul in care se comporta lumea fotbalului din Romania. Acelasi lucru ma mahneste si pe mine si incerc sa-i conving prin discutii, dialoguri ca nu e bine ce se intampla. Daca nu, propun in continuare sanctionarea lor pana la eliminarea din fotbal pentru ca altfel nu se mai poate," a afirmat Sandu joi, la iesirea din sediul DNA.

El a explicat ca a aflat despre aceste detalii de la un ziarist care spunea aceste lucruri intr-un cerc in care erau foarte multe persoane.

Presedintele FRF a spus ca el nu poate sa propuna masuri comisiilor pentru ca nu are probe.

"De discutat despre astfel de fapte se discuta si maine si poimaine si in trecut si in viitor fara doar si poate", a mai precizat el.

De asemenea, Mircea Sandu a spus ca a discutat cu procurorii si despre presiunile legate de licentierea unor cluburi.

Presedintele FRF a venit la sediul DNA in jurul orei 10.00, el nefiind insotit de avocat. Mircea Sandu a spus ca nu vrea sa faca acum declaratii privind audierea sa la DNA.

Si Gigi Becali a fost citat pentru a fi audiat ca martor in acest dosar, finantatorul stelist declarand ca se va prezenta numai cand va dori si nu le va spune nimic procurorilor anticoruptie.

Gigi Becali crede ca actiunea DNA il vizeaza pe presedintele Ligii Profesioniste de Fotbal, Dumitru Dragomir , el precizand ca finantatorul Universitatii Craiova, Adrian Mititelu, i-a spus in urma cu o luna si jumatate ca seful LPF va fi arestat.

In cursul zilei de miercuri a fost audiat Vasile Avram, seful Comisiei Centrale a Arbitrilor, acesta fiind chestionat in legatura cu implicarea forului pe care il conduce in lupta pentru titlu din Liga 1.

Conform lui Mircea Sandu, Marian Iancu ar fi pregatit 1,5 milioane de euro pentru LPF si 500.000 de euro pentru CCA, scopul fiind unul singur: Timisoara sa castige titlul in Liga 1.

"Din surse am aflat si eu ca Iancu (nr. patronul Poli Timisoara) se pregatea sa dea un milion si jumatate de euro la Liga si 500.000 la arbitri. Totul pentru titlu. Ia intrebati-l pe Iancu despre asta. Sa vedem ce raspunde", a declarat presedintele FRF pentru ProSport.

Iancu a declarat marti ca nu se simte vizat de afirmatiile presedintilor FRF si CCA, Mircea Sandu, respectiv Vasile Avram.

"Undeva totul e lasat la doua capete, 'din surse, am auzit eu'... Nu iau in calcul. De dimineata domnul Becali a declarat ca domnului Avram i s-a adresat un oficial de la LPF, care l-ar fi pus fata in fata cu un oficial de la un club de fotbal, nu e cazul meu, nu stiu la ce s-a referit, pentru ca eu cu domnul Avram m-am vazut ultima oara acum doi ani si jumatate sau trei ani. Atunci nici nu ne cunosteam, ne-am aflat printr-o conjunctura in acelasi salon, pentru ca eram la o nunta. De atunci nu m-am vazut cu dansul, deci nu ma viza pe mine cu atat mai mult sa ne fi pus fata in fata. Nu ma vizeaza nici declaratia presedintelui", a spus Iancu.

Vom reveni cu amanunte