Vasile Avram, seful Comisiei Centrale a Arbitrilor, a fost audiat, in cursul zilei de miercuri, de catre DNA, acesta fiind chestionat in legatura cu implicarea forului pe care il conduce in lupta pentru titlu din Liga 1. Conform lui Mircea Sandu, Marian Iancu ar fi pregatit 1,5 milioane de euro pentru LPF si 500.000 de euro pentru CCA, scopul fiind unul singur: Timisoara sa castige titlul in Liga 1.

Vasile AvramFoto: AGERPRES

Personajele implicate in ultimul scandal din fotbalul romanesc sunt Mircea Sandu (presedinte FRF), Dumitru Dragomir (presedinte LPF) Marian Iancu (patron Poli Timisoara) si Vasile Avram (presedinte CCA).

Iata declaratiile in urma carora DNA-ul s-a autosesizat:

"Din surse am aflat si eu ca Iancu (nr. patronul Poli Timisoara) se pregatea sa dea un milion si jumatate de euro la Liga si 500.000 la arbitri. Totul pentru titlu. Ia intrebati-l pe Iancu despre asta. Sa vedem ce raspunde" - Mircea Sandu, presedinte FRF.

"Mi-a zis asa (nr. Vasile Avram): «Nu dau nume, ca nu vreau sa ma cert cu nimeni, dar cineva de la Liga, cineva mare, m-a pus fata in fata cu un patron de echipă de top, cu sanse la titlu, care mi-a promis niste lucruri... daca e sa-l ajut»" - Gigi Becali despre banii pe care Marian Iancu i-ar fi oferit CCA si LPF.

"Nu mi se pare nici corect, nici profesional si nici moral sa comentez eu declaratii ale presedintelui FRF, ale presedintelui Ligii, ale domnului Iancu sau ale domnului Becali. Totusi, daca voi fi chemat la audieri de catre autoritati, voi spune adevarul. Teoretic vorbind, daca a existat o persoana care a vrut sa-mi dea bani, voi spune acest lucru. Trebuie sa se precizeze clar si ca eu am refuzat" - Vasile Avram, presedinte CCA.

Cum s-ar fi desfasurat de fapt afacerea:

Conform Libertatea, respectivii bani nu ar fi fost niciodata vazuti de catre Dumitru Dragomir, presedintele LPF, Marian Iancu cumparand vile intr-un cartier rezidential care ii apartine celui supranumit "Corlenone".

Pe acelasi sistem, Arpad Paszkany (finantator CFR Cluj) a achizitionat o locuinta in anul 2009 intr-un cartier rezidential care apartine lui Dumitru Dragomir. Intamplator sau nu, echipa din Gruia a cucerit titlul in anul respectiv.

In 2010, a venit randul lui Marian Iancu sa achizitioneze un imobil intr-un astfel de complex, iar raspunsul lui Dragomir ar fi fost prompt: presedintele LPF a fost unul dintre cei mai mari aparatori ai banatenilor in tentativa de a ramane in Liga 1.

Patronul Stelei confirma ca va fi audiat de catre DNA

"Asa e, m-au sunat cei de la DNA, am crezut ca este un escroc. Eu ma duc cand vreau acolo si daca vreau nici nu ma duc. Mi-au trimis si citatie de martor. Ei sa stie foarte bine ca ma cheama degeaba pentru ca nici unui procuror, in viata mea, nu-i voi da vreo declaratie. Sa imi taie si capul, eu nu dau declaratii impotriva oamenilor", a precizat Gigi Becali la gsptv.

In cursul zilei de joi, Mircea Sandu (presedintele FRF) si Gigi Becali (patron Steaua) vor fi audiati de catre procurorii DNA. De anchetatori nu va scapa nici Dumitru Dragomir, presedintele LFP urmand sa fie si el chemat la DNA.