Ca orice meci inaugural care respecta traditia "surprizelor", duelul care a deschis Copa America a blocat Argentina, tara gazda si mare favorita, intr-un "sah etern": Bolivia a reusit un egal, 1-1, pe stadionul din La Plata. Putea fi mai rau pentru "pume": condusa cu 1-0 din minutul 48 (gol Rojas), Argentina a egalat spre final (Aguero, minutul 75).

Lavezzi, dezamagit dupa egalul Argentinei cu Bolivia 91-1)Foto: Reuters

Remiza i-a dezamagit pe suporteri, carora Lionel Messi le-a oferit o explicatie ("Adversarul s-a inchis foarte bine si nu ne-a dat spatii"), iar antrenorul Sergio Batista le-a transmis sa nu fie ingrijorati, pentru ca Argentina are resurse pentru a castiga turneul: "Problemele noastre au venit din usurinta cu care am pierdut baloane utile. In plus, Bolivia a facut multe lucruri bune si a reusit sa isi atinga scopul".

Cuvintele lui Batista au fost confirmate si de selectionerul bolivian, Gustavo Quinteros: "A fost un meci asa cum mi l-am imaginat, din punct de vedere tactic: oricum, nu venisem pana aici ca sa pierdem! Nu sunt surprins de acest egal".

Sambata, intr-un meci contand pentru aceeasi grupa (A), se vor intalni Columbia si Costa Rica.

Duminica: Brazilia - Venezuela si Paraguay - Ecuador (grupa B)

Luni: Uruguay - Peru si Chile - Mexic (grupa C)