River Plate a retrogradat, pentru prima data in existenta, in liga a doua din Argentina dupa 110 ani de istorie in care a cucerit de nu mai putin de 44 de ori titlul de campioana, informeaza Reuters. Dupa remiza, scor 1-1, cu Belgrano, River a parasit primul esalon fotbalistic (in tur, a fost 2-0 pentru echipa din Cordoba).

Suporterii lui River, cu ochii in lacrimiFoto: Reuters

River, echipa de mare traditie in Argentina, a cucerit de 44 de ori campionatul, fiind una dintre cele mai galonate formatii din Tara Tangoului.

In barajul de mentinere in prima liga, River a pierdut cu 2-0 partida tur cu Belgrano, iar in retur avea nevoie de un meci mare pentru a evita retrogradarea.

Din pacate pentru supoterii lui River Plate, echipa nu a reusit sa intoarca rezultatul din prima mansa, bifand doar o remiza: 1-1. In urma acestui rezultat, River a retrogradat pentru prima data in istorie.

De-a lungul existentei, River Plate a cucerit (pe langa cele 44 de titluri) de doua Copa Libertadores (1986 si 1996), echivalentul latino-american al Champions League.

Fortele de ordine au fost nevoite sa foloseasca tunurile cu apa pentru a-i potoli pe suporterii suparati ai lui River (au fost peste 50.000 de spectatori la disputa cu Belgrano).

Microbistii au produs pagube importante pe strazile din Buenos Aires: au distrus masini si magazine si au ranit 25 de politisti. 95 de suporteri au ajuns in arest, in timp ce alti 72 au avut nevoie de spitalizare.

Suparati, suporterii lui River Plate au produs pabuge importante: