Noua generatie a nationalei Romaniei incepe cu Argentina. Amicalul din august cu selectionata sud-americana va fi primul meci al lui Victor Piturca pe banca tehnica a tricolorilor in noul sau mandat si tehnicianul e convins ca poate obtine un rezultat bun, daca vor pregati serios partida. Sperantele sunt mari si pentru meciul cu Franta din preliminariile EURO 2012.

Victor Piturca Foto: AGERPRES

"Am fost joi la meciul dintre Otelul si Astra (n.r. pierdut de galateni cu 1-4), dar nu pentru a vedea jucatorii campioanei, ci pe cei ploiesteni. Pana la meciul cu Argentina trebuie sa ma edific. Voi face o lista de 45-50 de fotbalisti din care ii voi alege pe cei care vor juca in urmatorul meci. Trebuie sa ne miscam repede, pentru ca timpul nu este de partea noastra. Contractul meu nu a intrat inca in vigoare, dar eu am inceput munca deja", a declarat Victor Piturca la Radio GSP.

"Meciul cu Argentina reprezinta un nou inceput pentru echipa nationala. Nu trebuie sa intinerim echipa numai de dragul de a o intineri. Avem nevoie si de rezultate, chiar si in amicale. Suntem unde suntem in clasamentul FIFA si nu avem voie sa coboram mai mult de atat. Vreau sa castigam acest meci, o sa urmaresc partidele lor de la Copa America si o sa analizez atent acest meci. Trebuie pregatit ca un meci oficial. M-as bucura ca Messi sa joace tot meciul, putem sa-i batem si asa", a adaugat selectionerul.

Pentru a-i putea motiva mai bine si pentru a-i mentine concentrati pe jucatori, Piturca a decis sa nu le mai dea elevilor sai liber in timpul cantonamentelor: "Si-asa timpul petrecut la echipa reprezentativa e foarte scurt, nu imi permit sa le dau liber. La echipa nationala vii ca sa muncesti. Echipa nationala e cea mai importanta si trebuie facute eforturi ca sa revina la performantele din anii trecuti. Jucatorii trebuie sa vina la echipa nationala neconditionat si sa respecte programul care il fac eu. Daca nu il respecta, inseamna ca nu ma respecta nici pe mine si mai bine raman la echipele de club".

Primul meci oficial al lui Victor Piturca in fata propriilor suporteri va fi impotriva Frantei, tehnicianul fiind increzator in sansele echipei sale: "Calculele sunt simple: trebuie sa castigam cu Luxemburg si Franta ca sa speram la calificare. Echipa Frantei s-a schimbat extrem de mult fata de meciul de la Europene, atunci erau mai puternici. Impotriva echipei de acum avem sanse bune de a castiga".