Antrenorul Andre Villas-Boas si-a platit clauza de reziliere a contractului cu FC Porto (15 milioane de euro!), devenind liber pentru transferul in Anglia: Chelsea ii ofera un angajament noului antrenor-minune din fotbalul continental - la 33 de ani, Andre Villas-Boas a castigat trei trofee in acest sezon cu FC Porto (campionatul si cupa in Portugalia, precum si Europa League).​

Andre Villas-Boas, in drum spre LondraFoto: Reuters

Porto a luat act de gestul lui Villas-Boas de a a-si plati clauza, numind deja un alt principal - Vitor Pereira. La prezentarea acestuia, conducerea "dragonilor" a dat indicii clare despre noua destinatie a tanarului tehnician: "Speram ca Andre sa castige titlul in Anglia".

Andre Villas-Boas a fost secund al lui Jose Mourinho in vremea in care "The Special One" si-a facut intrarea in fotbalul mare: la Porto, apoi la Chelsea. In 2009 a inceput sa antreneze (Academica), pentru a da marea lovitura in acest sezon, cand a construit un Porto impresionant: a castigat titlul fara sa piarda vreun meci.

Aceasta carte de vizita a fost suficienta pentru ca Chelsea sa il recruteze: "Vom incerca sa ajungem la un acord", a confirmat clubul londonez marti seara.

Chelsea a ramas fara antrenor din mai, dupa despartirea de Carlo Ancelotti.