Lucrarile la National Arena au intrat in "contratimp" si trebuie accelerate, a anuntat primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, ce a vizitat arena, marti, alaturi de selectionerul Romaniei, Victor Piturca, si de presedintele Federatiei Romane de Fotbal (FRF), Mircea Sandu. Stadionul nu va fi gata 100% pana la meciul de inaugurare, contra Argentinei, insa oficialii nu-si fac probleme.

National Arena, pregatit pentru "cuplaje"Foto: Agerpres

Scaunele noului stadion au fost montate in proportie de 95%, iar acoperisul va fi gata pana luni. "In maximum sase zile stadionul va fi in totalitate acoperit. Au mai ramas doar 13 zone care nu sunt in acest moment acoperite", a afirmat Oprescu (gsp.ro). De asemenea, incepand cu saptamana viitoare vor incepe si demersurile necesare pentru se monta gazonul.

"Nu o sa fie 100% gata pana la meciul cu Argentina, dar nici nu trebuie sa fie totul gata. Important e sa avem tribunele, instalatia de sonorizare, gazonul si tabela. Cu siguranta va fi plin la meciul cu Argentina", a declarat Mircea Sandu. (prosport.ro)

Victor Piturca a anuntat ca nationala va disputa meciurile importante pe noua arena din Bucuresti, urmand ca provincia sa gazduiasca intalnirile cu echipele mai mici: "De acum vom juca toate meciurile importante aici. S-ar putea sa jucam meciurile mai putin importante in provincie. Si in Ploiesti se construieste un stadion, tot o bijuterie, de 15.000 de locuri, la Piatra Neamt, la Cluj".

"Important e ca echipa nationala sa castige meciuri. Putem invinge si Argentina, de ce nu? Fotbalul e fotbal. La meciul cu Argentina stadionul trebuie sa fie plin pentru ca acest meci e o sarbatoare a fotbalului romanesc", a adaugat tehnicianul.

In ceea ce priveste numele noului stadion, Sorin Oprescu a mentionat ca acesta va fi stabilit in functie de ofertele primite: "Sunt mai multe variante, ofertele au inceput sa vina in ceea ce priveste numele stadionului. Scaunele VIP sunt inscriptionate cu Arena Nationala pentru ca este stadionul romanilor".

Noul stadion national va fi inaugurat in data de 10 august, cand tricolorii vor disputa un amical impotriva nationalei Argentinei. In 9 mai 2012, National Arena va gazdui finala Europa League.