Vicepresedintele Federatiei Internationale de Fotbal (FIFA), Jack A. Warner, si-a anuntat, luni, demisia, dupa 30 de ani petrecuti in sanul forului mondial, ca urmare a scandalului de coruptie in care este implicat. Datorita acestei decizii, oficialul nu va mai fi anchetat de catre Comisia de Etica a FIFA, "fiind mentinuta astfel prezumtia de nevinovatie".

Jack Warner paraseste FIFAFoto: Reuters

"FIFA regreta desfasurarea evenimentelor ce au dus la decizia domnului Warner, ii multumeste pentru anii de devotament fata de fotbalul regional si international si ii ureaza numai bine pe viitor", se arata in comunicatul FIFA. Warner se retrage din toate functiile sale din fotbalul international dupa 30 de ani petrecuti in cadrul FIFA, alegand sa se concentreze pe functia sa din guvernul din Trinidad si Tobago.

Jack Warner si candidatul la presedintia FIFA, Mohammed Bin Hammam, au fost suspendati luna trecuta de catre FIFA, acuzati fiind ca ar fi oferit stimulente financiare membrilor Uniunii Fotbalistice din Carraibe in schimbul unor voturi. Cum Warner si-a dat demisia, investigatiile in cazul sau nu vor mai continua.

"Ca urmare a demisiei din proprie initiativa a domnului Warner, toate procedurile Comitetului de Etica impotriva lui au fost inchise, fiind mentinuta prezumtia de nevinovatie", se mai arata in comunicatul Federatiei Internationale.