La doar o zi dupa ce Steaua Bucuresti a anuntat ca pleaca din Ghencea, Clubul Sportiv al Armatei "Steaua" a remis un comunicat de presa in care precizeaza ca este dispus sa negocieze un nou contract (cu o valoare mai mica) cu echipa patronata de Gigi Becali. "In momentul in care clubul de fotbal isi va achita datoriile, colaborarea ar putea fi reluata printr-un contract nou", a precizat colonelul George Boroi.

Stadionul Steaua Foto: Hotnews

In cursul zilei de miercuri, Steaua a anuntat ca paraseste Ghencea si ca va evolua in viitorul sezon pe "National Arena".

Iata comunicatul de presa remis de Clubul Sportiv al Armatei "Steaua":

"Stadionul din Ghencea, aflat in proprietatea publica a statului si administrarea M.Ap.N. prin Clubul Sportiv al Armatei "Steaua", a fost, inca de la darea sa in folosinta, in anul 1974, gazda clubului Steaua Bucuresti si a echipei sale de fotbal.

In Ministerul Apararii Nationale, inchirierea imobilelor si terenurilor din patrimoniul ministerului sunt atributul structurilor care le administreaza. In cazul cladirilor si terenurilor aferente Stadionului Steaua, responsabilitatea revine Clubului Sportiv al Armatei "Steaua".

Ca urmare a derularii, in perioada septembrie-decembrie 2009, a licitatiei privind inchirierea Stadionului Steaua, care cuprinde cladiri si terenuri in suprafata totala de peste 90.000 m.p., aflate in proprietatea statului si administrarea M.Ap.N., prin Clubul Armatei, SC Fotbal Club Steaua Bucuresti SA a consimtit, prin oferta depusa, sa achite lunar o chirie in valoare de 21.600 euro, care a fost stabilita de catre un expert autorizat in domeniu. Contractul de inchiriere urma sa se deruleze pe o perioada de 4 ani.

La 31 mai 2011, Societatea Comerciala inregistra catre Clubul Sportiv al Armatei urmatoarele datorii:

- 997.705 lei contravaloarea chiriilor aferente perioadei 1 iulie 2010-31 mai 2011;

- 258.148 lei penalitati de intârziere la plata chiriei, calculate pâna la 31 decembrie 2010.

CSA "Steaua" a manifestat buna credinta in derularea acestui contract, notificand SC Fotbal Club Steaua Bucuresti SA, prin cinci adrese, in perioada 26 aprilie-17 mai 2010, cu privire la sumele datorate reprezentând chiria, utilitatile si penalitatile de intârziere, precum si la iminenta rezilierii contractului, in cazul neonorarii obligatiilor de plata a chiriei pe timp de doua luni consecutiv, asa cum partile au convenit prin semnarea contractului.

In data de 17 mai 2010, Societatea Comerciala a raspuns acestor notificari succesive, printr-o adresa, in care specifica, printre altele, ca "denunta unilateral contractul nr. A-7220/23.12.2009, incepând cu data de 01.03.2010".

Echipa de fotbal Steaua este un simbol al Armatei si al milioanelor de români care indragesc fotbalul, iar Ministerul Apararii Nationale doreste ca, in spiritul traditiei de 64 de ani a CSA Steaua, singura echipa care sa joace meciurile de fotbal pe acest stadion sa fie Steaua Bucuresti.

De aceea, Clubul Sportiv al Armatei "Steaua" nu respinge colaborarea cu SC Fotbal Club Steaua Bucuresti SA, atâta vreme cât aceasta colaborare se deruleaza in conditii de legalitate. Prin urmare, in conditiile in care Societatea Comerciala isi va achita datoriile catre stat, conform obligatiilor contractuale, colaborarea ar putea fi reluata, prin incheierea, in conditiile legii, a unui nou contract, astfel incat echipa de fotbal Steaua Bucuresti sa joace in continuare pe stadionul din Ghencea".