Mircea Sandu si Victor Piturca au ajuns la un numitor comun, antrenorul urmand sa preia functia de selectioner al Romaniei.

Victor PiturcaFoto: AGERPRES

"Nu-mi place sa dau declaratii pe strada, dar acum este o situatie speciala si de aceea o fac. Nu a fost o decizie grea sa accept revenirea la echipa nationala. Maine (nr. miercuri), la ora 13:00, va avea loc o conferinta de presa in care va avea loc prezentarea oficiala", a declarat Victor Piturca la iesirea din Casa Fotbalului.

In conditiile in care Hagi (principalul favorit) a refuzat postul, iar Dorinel Munteanu si Ioan Ovidiu Sabau sunt inca nepregatiti pentru echipa nationala (conform oficialilor Federatiei de Fotbal), Mircea Sandu s-a orientat rapid catre tehnicianul care a fost dat afara cu scandal in 2009 (dupa 1-2 cu Austria la Klagenfurt). In urma cu doi ani, Piti a plecat dupa ce a primit 300.000 de euro din partea FRF.

Antrenorul va semna un contract valabil pentru urmatorii patru ani si cinci luni, acesta urmand sa fie selectioner al Romaniei intre 1 iulie 2011 si 30 noiembrie 2015.

Cat va castiga noul selectioner

"Cel mai mult conteaza zerourile. E vorba de cinci zerouri. Daca vorbim de 4 ani si un pic, e vorba de 6 zerouri, iar prima cifra e 2. Piti a demonstrat ca selectioner. E genul de om care risca, care inventeaza. Daca va esua, nu il afecteaza ca imagine. Daca reuseste, va fi erou national" - patronul Stelei (Rtv).

Stefan Iovan nu a fost pastrat la nationala

La scurt timp dupa ce a precizat ca va reveni la carma nationalei, Victor Piturca a comunicat si prima schimbare din al treilea sau mandat: a renuntat la Stefan Iovan, fostul antrenor secund al nationalei. "Iovan nu va mai fi, maine (nr. miercuri) anunt staff-ul, care va fi unul nou", a declarat Piturca. Cel mai probabil, in locul lui Iovan va veni Eugen Neagoe (nr. a fost ajutorul lui Piti si la Steaua si la Craiova).

Victor Piturca a fost selectioner al Romaniei intre 1998-1999 si 2004-2009. A condus nationala Romaniei, de pe banca, in 62 de partide. Are in palmares 36 de victorii, 13 egaluri si 13 infrangeri. Golaverajul este pozitiv: 105-46.

Comunicat FRF:

"Presedintele Federatiei Romane de Fotbal, domnul Mircea Sandu, a avut azi, 14 iun ie a.c., la Casa Fotbalului, o discutie de aproximativ o ora si jumatate cu domnul Victor Piturca, vizand, dupa cum se stie, oferta facuta acestuia din urma de a prelua functia de selectioner al echipei nationale a Romaniei pentru un mandat de patru ani si cinci luni, începand de la 1 iulie 2011 pana la 30 noiembrie 2015.

Aceasta din urma data este legata de încheierea jocurilor din cadrul play-off-ului EURO 2016, obiectivul principal prezentat domnului Piturca fiind acela de a califica echipa reprezentativa la turneul final al Campionatului European de peste cinci ani, care va fi gazduit de Franta.

In cadrul discutiei au fost analizate multiplele aspecte ale proiectului, incluzand componenta staff-ului tehnic al echipei nationale, reformarea pe parcurs a Comisiei Tehnice etc.

Discutiile dintre domnii Mircea Sandu si Victor Piturca vor fi finalizate maine, 15 iunie a.c., prevazandu-se organizarea unei conferinte de presa, la Casa Fotbalului, in jurul orei 13.00", se precizeaza pe frf.ro.