"Normal ca sunt interesat de revenirea la echipa nationala", a precizat Victor Piturca imediat dupa ce Mircea Sandu a anuntat intr-o conferinta de presa ca il doreste la carma primei reprezentative. Discutiile dintre cele doua parti au avut loc marti, tehnicianul fiind destul de aproape de a-i pregati pentru a treia oara pe tricolori.

Victor PiturcaFoto: AGERPRES

Principal favorit la banca tehnica a Romaniei, Gica Hagi a spus pas, "Regele" fiind speriat de faptul ca i s-ar putea pune in spate o eventuala necalificare la EURO 2012. Fostul international ar fi venit la nationala, dar doar pentru a incepe o alta campanie de calificare, cu ideile si cu jucatorii alesi de el.

In conditiile in care Hagi a refuzat, iar Dorinel Munteanu si Ioan Ovidiu Sabau sunt inca nepregatiti pentru echipa nationala, Mircea Sandu s-a orientat rapid catre tehnicianul care a fost dat afara cu scandal in 2009 (dupa 1-2 cu Austria la Klagenfurt). In urma cu doi ani, Piti a plecat dupa ce a primit 300.000 de euro din partea FRF.

Mai devreme decat s-ar fi putut crede, Victor Piturca este asteptat sa salveze o corabie aflata in deriva de ceva timp. "Eu cred ca Piturca va accepta sa vina pentru a treia oara la nationala, dar acum conteaza doar de cati bani ii vor da cei de la Federatie. Este cel mai bun antrenor din Romania in acest moment, era normal sa fie una dintre solutiile pentru prima reprezentativa", a declarat Dumitru Dragomir, presedintele LPF, pentru HotNews.ro.

"Ma voi intalni cu presedintele (nr. Mircea Sandu) pentru a-i asculta propunerea. Nu ma sperie situatia in care se gaseste echipa. Sunt multe de clarificat", a precizat Victor Piturca pentru Prosport.

Victor Piturca a fost selectioner al Romaniei intre 1998-1999 si 2004-2009. A condus nationala Romaniei, de pe banca, in 62 de partide. Are in palmares 36 de victorii, 13 egaluri si 13 infrangeri. Golaverajul este pozitiv: 105-46.