"Piturca este omul potrivit pentru nationala, este cel mai bun antrenor roman in acest moment. Eu cred ca va accepta sa revina, dar acum depinde doar de cati bani ii va oferi Mircea Sandu. Daca mai avem sanse de calificare la EURO? Nici macar Piturca nu ne mai poate duce la turneul final", a declarat Dumitru Dragomir pentru HotNews.ro in legatura cu posibila venire a lui Victor Piturca la carma nationalei de fotbal a Romaniei.

Dumitru Dragomir (foto arhiva)Foto: Hotnews

"Eu cred ca Piturca va accepta sa vina pentru a treia oara la nationala, dar acum conteaza doar de cati bani ii vor da cei de la Federatie. Este cel mai bun antrenor din Romania in acest moment, era normal sa fie una dintre solutiile pentru prima reprezentativa.

Din cate stiu eu pana in acest moment, nu au inceput discutiile pentru ca Piti sa vina la echipa nationala. Oricum, vor demara in curand.

Ce astept de la Piturca? Sa puna pe picioare nationala, dar sa stiti ca acest lucru nu se va intampla in cateva zile sau in cateva luni. Va avea mult de munca, dar se pricepe, am incredere in el.

Nici Piturca nu ne mai califica la EURO 2012, sansele sunt compromise total. Daca ma intrebati, nici macar Helenio Herrera (nr. fost mare antrenor argentinian), daca il invie cineva, nu ne mai poate duce la turneul final din Ucraina si Polonia.

Nu vreau sa comentez prea mult despre drepturile tv, oricum nu va faceti griji, lucrurile merg conform planului. Veti afla mai multe la momentul oportun" - Dumitru Dragomir, presedintele LPF, pentru HotNews.ro.

Dupa ce Gica Hagi a refuzat sa preia nationala Romaniei, Victor Piturca se afla in pole-position pentru a fi numit selectioner.

Victor Piturca a condus nationala Romaniei, de pe banca, in 62 de partide. Are in palmares 36 de victorii, 13 egaluri si 13 infrangeri. Golaverajul este pozitiv: 105-46. Acesta a fost demis pe 9 aprilie, din cauza faptului ca sansele de calificare la Cupa Mondiala din 2010 fusesera compromise. Pentru despartirea pe cale amiabila, FRF i-a oferit lui Piturca 300 de mii de euro, varianta acceptata de fostul selectioner.