Dupa doua saptamani de negocieri, Razvan Lucescu a semnat un contract pe doi ani cu Rapid, avand optiunea de prelungire pe inca doi ani. Obiectivul fostului selectioner al Romaniei nu va fi castigarea campionatului, ci calificarea pe un loc de Europa League.

Razvan Lucescu Foto: Reuters

Demis in 2007, dupa o remiza cu FC Arges, Razvan Lucescu a revenit pe banca Rapidului, increzator ca va putea face performanta in Giulesti. "Cand l-am demis atunci de la Rapid nu am fost intelept. Acum sunt", a mentionat George Copos in cadrul conferintei de presa de luni, in care Razvan Lucescu a fost prezentat oficial.

Dinu Gheorghe: "Razvan Lucescu este antrenorul Rapidului incepand cu aceasta vara. Este ceea ce ne-am dorit cel mai mult si sunt ferm convins ca este cea mai buna alegere. Rapid avea nevoie de Razvan, poate si el de Rapid".

George Copos: "Razvan Lucescu schimba standardele. Nu are ca obiectiv castigarea campionatului, ci clasarea pe podium si calificarea in Europa League. Asa cum il stiu pe Razvan, un tip ambitios, pasionat, care vrea totul, sunt convins ca aceste obiective sunt minimale. Rapid avea nevoie de Razvan Lucescu si invers. Acest contract va avea o durata de doi ani, cu optiune pe alti doi si dorim sa avem o continuitate.

Noi am semnat contractul pe 11 iunie, dupa doua saptamani de negocieri. A fost greu deoarece anii petrecuti la nationala l-au intarit din toate punctele de vedere. Important e ca a semnat contractul si acum suntem impreuna.

Va fi o perioada grea in care toate echipele se vor intari, dar Razvan vine cu o experienta extrem de mare pe care a dobandit-o la nationala. Nationala l-a intarit, a devenit mai puternic. Pentru Rapid este un lucru fantastic ca oficializam acest contract. Ii doresc bun venit lui Razvan Lucescu si sa ramana cat mai multi ani alaturi de noi deoarece este iubit de noi, de suporteri".

Razvan Lucescu: "Stiu ca la inceput toate lucrurile sunt frumoase, dar de acum incolo totul depinde de mine, de staff, de jucatori, Copos stie sa puna presiune si bine face. Rapid trebuie sa castige campionatul, Cupa Romaniei si sa ajunga in cupele europene. Chiar daca in contract campionatul nu este un obiectiv este pentru mine si trebuie sa fie si pentru echipa. Scopul fiecaruia este sa lase ceva in urma si sa profite de amintiri superbe cand se retrage. Sper sa avem un campionat mai bun care sa dea jucatori mai valorosi la nationala.

Nu a fost grea decizia de a demisiona de la nationala. Am vrut sa vin la Rapid, aveam si alte variante, dar stiam ca voi veni la Rapid. I-am spus sotiei mele ca indiferent de ce se va intampla si de ce propuneri si perspective voi avea in acest an voi alege Rapid.

Negocierile au fost pentru a ne asigura ca vom face lucrurile corect, vom avea stabilitate si vom putea face performanta. Sunt fericit ca am revenit. Vreau si voi face tot ce va tine de mine sa prelungesc aceasta perioada stiind ca intr-un an exista si perioade dificile.

Prin transferurile facute am adaugat un plus de valoare si determinare unui lot valoros. Sper sa ne bucuram in acesti doi ani. Azi ma voi intalni cu jucatorii. Nu conteaza ce a fost ci ce va fi de acum inainte. Mizez foarte mult pe motivatia, ambitia lor. Au valoare si sunt convins ca isi doresc foarte mult. Cand suntem uniti se pot face lucruri frumoase. Nu vreau sa fie probele interne, pentru ca stiu ca acestea au blocat Rapidul de la o performanta in acest an".

Prima experienta a lui Razvan Lucescu la Rapid a fost ca vicepresedinte in sezonul 2003-2004, perioada in care giulestenii au castigat ultimul titlu. A urmat apoi o perioada de trei sezoane pe banca tehnica a Rapidului (2004-2007). Cu Razvan Lucescu antrenor, Rapid a castigat de doua ori Cupa Romaniei (2006 si 2007), o Supercupa (2007) si a ajuns pana in sferturile de finala ale Cupei UEFA, in sezonul 2005-2006.