Sperantele Timisoarei de a ramane in Liga 1 se apropie de zero dupa ce FRF a anuntat, intr-un comunicat de presa, urmatoarele: "Comitetul Executiv al Federatiei Romane de Fotbal nu are nicio competenta in ceea ce priveste procesul de licentiere al cluburilor, acesta fiind incheiat la nivelul Ligii 1". In aceste conditii, formatia banateana si Gloria Bistrita vor fi retrogradate, in timp ce Sportul Studentesc va incepe noul campionat din Liga 1 cu minus doua puncte pentru ca nu a indeplinit baremul (nr. 25 de puncte).

Marian Iancu, patron FC TimisoaraFoto: AGERPRES

Comunicatul FRF:

"Urmare a numeroaselor articole de presa si a luarilor de pozitie din mass-media pe tema respectiva, Federatia Româna de Fotbal precizeaza:

Comitetul Executiv al FRF nu are nicio competenta in ceea ce priveste procesul de licentiere a cluburilor, unul independent, acesta fiind încheiat la nivelul Ligii I. Intr-adevar, forului mai sus mentionat i se poate prezenta, conform Ordinii de Zi, o informare cu privire la procesul de licentiere încheiat sau având drept tematica procesul de licentiere în ansamblul sau. Atat si nimic mai mult".

Directia Presa si Relatii Publice a FRF.

Cum va arata viitorul sezon din Liga 1:

* FC Timisoara si Gloria Bistrita vor evolua, in cazul in care vor primi licenta corespunzatoare, in Liga 2.

* Sportul Studentesc ramane in Liga 1, dar va incepe stagiunea cu minus doua puncte pentru ca nu si-a indeplinit baremul de 25 de puncte.

* Ceahlaul Piatra Neamt, Concordia Chiajna (din Seria I), Petrolul Ploiesti si CS Mioveni vor evolua in Liga 1, aceste echipe primind licenta. FC Bihor, formatie care ar fi trebuit sa promoveze, nu a primit licenta.

* Ultimul loc disponibil (cel de-al 5-lea) va fi ocupat de una dintre echipele care a terminat pe locul patru in cele doua serii din Liga 2. Astfel, lupta se va da intre Delta Tulcea si Vointa Sibiu (formatia din Tulcea este in proces de licentiere, in timp ce Sibiul are deja licenta). Ramane de stabilit de catre Comitetul Executiv al FRF daca cele doua echipe se vor intalni intr-un meci de baraj.

Echipele care vor lua parte la Liga 1, sezonul 2011-2012:

1. Otelul Galati

2. FC Vaslui

3. Rapid

4. Steaua

5. Dinamo

6. Gaz Metan

7. Universitatea Cluj

8. Astra Ploiesti

9. CFR Cluj

10. FCM Targu Mures

11. FC Brasov

12. Pandurii Targu Jiu

13. Sportul Studentesc

14. Ceahlaul Piatra Neamt

15. Concordia Chiajna

16. Petrolul Ploiesti

17. CS Mioveni

18. Delta Tulcea / Vointa Sibiu.