Dupa 0-2 cu Paraguay, nationala Romaniei se va afla in urna a patra la tragerea la sorti pentru preliminariile Cupei Mondial din 2014, sansele tricolorilor de a ajunge in Brazilia scazand semnificativ. Prima reprezentativa a avut o evolutie modesta si parca la intamplare pe "Defensores del Chaco", gazdele depasindu-i pe Muresan, Zicu si compania la toate capitolele.

Foto:

Paraguayul a aratat impotriva tricolorilor ca nu intamplator a fost una dintre figurile frumoase ale Mondialului din 2010, sud-americanii dominand in mare parte meciul cu Romania.

Prima lovitura pentru echipa lui Stefan Iovan a venit rapid, in minutul 2, atunci cand Latovletic greseste o pasa, iar Valdes inscrie pe langa Pantilimon.

Romania acuza primirea rapida a golului, iar avantajul este majorat in minutul 29 de catre Roque Santa Cruz: finalizare simpla, cu capul, din apropiere, fara om de marcaj.

Pana la pauza, Valdes trece pe langa 3-0, in timp ce prima actiune mai importanta a Romaniei a fost consemnata in minutul 35: Villar a respins de sub transversala o deviere a lui Giurgiu.

Dupa 20 de minute joc din al doilea mitan, Romania a avut prima actiune importanta, sutul lui Tanase fiind blocat de Cardoso. Jocul tricolorilor a parut in multe momente unul la intamplare, elevii lui Stefan Iovan dovedindu-se neputinciosi in fata unei echipe care a impresionat la capitolele angajament, tehnica si viteza.

Romania a pierdut fara drept de apel o partida de pregatire care ne trimite in urna a patra valorica pentru Mondialul din 2014, iar in aceste conditii Brazilia pare mai indepartata ca oricand.

Echipe:

Paraguay: Villar - Cardozo, Da Silva, Benegas, Samudio - Barreto (Marecos '77), Riveros, Acuna (Molinas '9), Martinez (Benitez '77) - Santa Cruz (Zeballos '62), Valdez (Perez '45). Antrenor: Gerardo Martino.

Romania: Pantilimon - Rapa, Gardos, Papp (Bourceanu '46), Latovlevic - Torje (Antal '84), Muresan (Alexa '61), Giurgiu (Sanmartean '46), Tanase (Surdu '73) - Zicu (Oros '46), Alexe. Antrenor: Stefan Iovan.