Ronny Levy a fost prezentat oficial, vineri, ca noul antrenor al Stelei. Cele doua parti au ajuns rapid la un acord, tehnicianul israelian fiind convins ca poate face o figura frumoasa cu echipa ros-albastra.

Rony Levi, debut cu stangul la SteauaFoto: Agerpres

"Cand m-a sunat domnul Becali am zis imediat ca vreau sa vin si cred ca Steaua este un club foarte mare. Toata lumea ii cunoaste istoria. Viitorul echipei va fi la fel ca istoria sa, adica plin de succese. Cred ca pot sa fac treaba buna aici, pentru ca stiu foarte bine liga de fotbal din Romania. Putem face o treaba buna aici, cu foarte multa munca. Imi place sa vad in jocul echipei ceea ce lucrez la antrenamente, cu munca multa sper sa facem treaba buna aici. Sunt un antrenor organizat", a declarat Ronny Levy in cadrul conferintei de presa. (gsp.ro)

Rapiditatea cu care Levy a acceptat oferta Stelei l-a impresionat pe finantatorul echipei: "Am avut multe discutii cu multi antrenori, dar el m-a impresionat ca a zis ca vine in Romania daca e vorba de Steaua. Negocierile au durat foarte putin, pentru ca pe el il intereseaza Steaua, iar pe noi ne intereseaza Ronny Levy", a mentionat Becali.

Managerul general al Stelei, Mihai Stoica, cel care a mai lucrat cu Levy la Unirea Urziceni, este increzator ca noul antrenor se va dovedi mutarea perfecta pentru echipa din Ghencea: "Cariera lui Ronny Levy il recomanda pentru un club galonat, cum suntem noi. E un antrenor care a luat titluri intr-un campionat situat peste Liga 1. A avut o experienta reusita la Unirea Urziceni si imediat dupa aceea a salvat de la retrogradare pe Beitar Ierusalim, cand sansele echipei pareau compromise. Vom lucra bine impreuna si sunt convins ca fotbalul pe care il doreste Levy este si fotbalul pe care ni-l dorim si noi".

Ronny Levy are trei trofee obtinute in cariera sa de antrenor, toate cu Maccabi Haifa. In sezonul anterior, tehnicianul israelian a reusit sa salveze de la retrogradare echipa Beitar Ierusalim, cu care a incheiat campionatul pe locul 11.

UPDATE: Oficialii clubului Beitar Ierusalim au emis un comunicat de presa prin care anunta ca il va actiona in judecata pe Ronny Levy, deoarece tehnicianul nu avea permisiunea de a rupe contractul unilateral:

"Ca urmare a informatiilor primite din Romania in ceea ce priveste acordul lui Ronny Levy cu Steaua, tinem sa precizam ca intelegerea tehnicianului cu echipa noastra a fost reziliata unilateral, ceea ce incalca prevederile contractului.

Ronny Levy a fost instiintat de catre patronul clubului, Arcadi Gaydamak, si de catre presedintel ca nu poate rupe contractul unilateral si sa semneze cu o alta echipa. Tehnicianul a incalcat acest lucru, astfel ca vom analiza luarea unei actiuni pe cale legala impotriva sa", se arata in comunicat.